Bugün, 20 Temmuz 2025 Pazar
  • BIST 100

    10366,20%-0,04
  • DOLAR

    40,35% 0,24
  • EURO

    46,92% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4349,52% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

AK Parti'li Alkayış, Adıyaman'da 8 bin 158 depremzedeye dairelerini teslim ettiklerini söyledi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, 8 bin 158 depremzede vatandaşa dairelerinin anahtarlarını teslim ettiklerini bildirdi.

Politika 19.07.2024 16:37:00 0
AK Parti

TBMM (AA) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, 8 bin 158 depremzede vatandaşa dairelerinin anahtarlarını teslim ettiklerini bildirdi.

Alkayış, Meclis'teki basın toplantısında, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlere değinerek depremin 11 ili etkilediğini, sadece seçim bölgesi Adıyaman'da 115 bin 67 binadan 33 bin 112'sinin, 269 bin 116 bağımsız bölümden de 63 bin 844 yapının zarar gördüğünü aktardı.

Alkayış, orta hasarlı binalarla birlikte şehrin yaklaşık yüzde 32'sinin tahrip olduğunu belirtti.

Deprem sonrası Adıyaman'a yapılan hizmetleri anlatan Alkayış, 'İlimizde 127 bin 101 afetzedeye 1 milyar 277 milyon lira hane yardımı, 7 bin 146 aileye 714 milyon 599 bin lira vefat yardımı, 887 milyon 625 lira da taşınma yardımı ulaştırıldı. Yaklaşık 2 milyar 71 milyon lira kira, 6 milyar 663 milyon 382 bin lira da nakdi yardım yapıldı. Deprem anından şu ana kadar 17 bin 800 kardeşimiz 15 ay boyunca Adıyaman'da iş sahibi oldu.' diye konuştu.

Deprem gecesi en büyük zenginliğin bir çadıra sahip olmak olduğuna dikkati çeken Alkayış, vatandaşlara çadır ulaştırmak için de yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Depremin sadece maddi değil, psikolojik olarak da yıkımlara neden olduğuna işaret eden Alkayış,100 bin vatandaşa psikolojik destek verildiğini belirtti.

Bölgede 57 noktada kurulan konteyner kentlerle vatandaşlara en iyi hizmete vermeye çalıştıklarını aktaran Alkayış, yapımı tamamlanan ve devam eden kalıcı konutlara ilişkin bilgiler paylaştı.

Alkayış, 'Adıyaman'da 43 bin 871 insanımız hak sahibi oldu. Şehir merkezinde 29 bin 468, köylerde ise 8 bin 930, toplam 38 bin 398 kalıcı konutun inşaatı devam ediyor. İnşaatı tamamlanan ve kurası çekilerek anahtarı teslim edilen 8 bin 158 vatandaşımıza dairelerin anahtarlarını teslim ettik. Adıyamanlı hak sahipleri kardeşlerimizin çoluk çocuğuyla başını sokabileceği, komşusuyla aynı ortamı paylaşacağı kalıcı konutlarımızı inşallah kendilerine teslim edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Yorum

Elmas Programı kapsamına alınan okullar açıklandı

LGS’de %260 tam puan başarı artışı sağlayan il dikkat çekti

Kayseri'de Cami İçinde Kanlı Hesaplaşma: Husumet Cinayetle Sonuçlandı

Özel Okul Ücret Zamlarına KDK'dan Önemli Karar

Yeliz Öğretmen'in Katil Sürücüsü Hakkında Yakalama Kararı Çıktı!

Gebze’de Adliyede Rüşvet Operasyonunu Başsavcıvekili Başlatmış

YKS Tercih Marotonu Başlıyor! Gözde Bölümlerin Başarı Sıralamaları Açıklandı!

10 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atamasında Kritik Tarih Belli Oldu!

Kimya Öğretmeni Reyhan Erdoğmuş Evinde Ölü Bulundu!

Milyonlarca Telefon Kullanıcısı Tehlikede: Siber Uzmanlardan Acil Durum Uyarısı!

IMF'den Küresel Ekonomi Uyarısı: "Ticaret Gerilimleri Karmaşık Bir Tablo Yaratıyor"

Beşiktaş'a Sakatlık Şoku

Coldplay Konserindeki Skandal Görüntüler Sonrası CEO Görevden Alındı!

İmamoğlu'ndan Çalık'ın Durumuna Sert Tepki: "Bu Neyin Zulmü, Neyin Vicdansızlığı?"

İstanbul Valiliği'nden LGS Şampiyonlarına Özel Buluşma: 163 Tam Puan Alan Öğrenciye Teşekkür ve Destek Programı

2025 YKS Adayları Dikkat! TYT Puanıyla Hangi İki Yıllık Bölümlere Girebilirsiniz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Net Mesaj: "Gençlerimizin Zehirlenmesine Asla Müsaade Etmeyeceğiz!"

300 Öğrenci YKS’de Sıfır Çekti! ÖSYM ve MEB Durumu İncelemeye Alıyor

İzmit Belediyesi Okul Öncesi Öğretmeni Arıyor: Başvurular Başladı!

MEB'den Önemli Duyuru: Ücretli Öğretmen Başvuruları Yakında Başlıyor!

YKS Tercih Sürecinde Rehber Öğretmenlere Ne Kadar Ödenecek?

ÖSYM'den YKS Sürprizi: Sonuçlar Erken, Tercihler Ne Zaman? İşte Takvim!

Eğitim İş açıkladı: Sendikal eyleme ceza yargıdan döndü

Tatil Kabusa Döndü: Öğretmen Alim Coşkun Traktör Kazasında Can Verdi!

Deneyimli ve Yabancı Dil Bilen Öğretmenler Aranıyor: MEB'den Küresel Projeler Duyurusu!

Asgari Ücrete Ara Zam Kapısı Kapandı mı? Hükümetin Gizli Planı Ortaya Çıktı!

Gebze Başsavcıvekili Asılsız İddialarla Hedef Alındı: Yasalara Uygunluk Teyit Edildi

CHP'li Başarır'dan Bakan Yusuf Tekin'e LGS sorusu: Öğrenciler sınavdan 4 gün önce kampa alındı mı?

TBMM'de Kritik Gündem: Yardımcı Hizmetler, Üniversite Personeli ve Güvenlik Görevlileri İçin Yeni Dönem!

4+4+4 Sistemi ve Lise Eğitim Süresi: MEB'den Kamuoyuna Önemli Duyuru

Yükleniyor

YAZARLAR