ANKARA/NEW YORK AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, ABD'deki temasları çerçevesinde New York'un Long Island ve Commack ile Connecticut'ın New Haven bölgelerinde Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Buluşmada, AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığının yürüttüğü program çerçevesinde Türk vatandaşlarını ziyaret ettiklerini kaydeden Turan, ABD'deki Türklerin Türkiye'de yaşanan her hadiseyi yakından takip ettiğini söyledi.

İstanbul'da pazar günü meydana gelen terör saldırısına değinen Turan, "Terörle ülkemizi yıldırmak, yolundan çevirmek isteyenler amacına ulaşamayacaktır." dedi.

Türkiye’nin bölgesinde ve uluslararası arenadaki konumunun yeni fırsatlar sunduğunun altını çizen Turan, "Bugün Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın etkisinin azaltılması, tahıl koridorunun açılması gibi insani konularda herkesin güvenini ve takdirini kazanan Türkiye her gün biraz daha güçlü bir aktör haline gelmektedir. Dünya barışının sağlanması noktasında Cumhurbaşkanımızın çabalarının sonuç verdiği ve Türkiye’nin sözünün, ağırlığının olduğunu göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Turan, ABD'de görüştüğü iş insanlarının da Türkiye'nin yıldızı parlayan bir ülke haline geldiğini söylediklerini vurgulayarak, "Yeni havalimanlarının, köprülerin, yolların, Togg’un, savunma sanayisindeki yeniliklerin, teknolojik gelişmelerin ve daha birçok hizmetin hayata geçmesinden heyecan duyduklarını ifade ettiler." diye konuştu.

ABD'deki ziyaretlerin devam edeceğini söyleyen Turan, toplantılara katılarak görüşlerini ifade eden tüm vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.