AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer elik, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88. yıl dönümüne ilişkin "Cumhuriyetimiz, kadınlara pek çok dünya ülkesinden önce bu hakkı tanıyarak, eşitsizliklerin giderilmesi yönünde en büyük imzayı attı." ifadesini kullandı.

elik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Dünya Kadın Hakları Günü'nün kutlu olması temennisinde bulundu, 5 Aralık 1934'te, Atatürk'ün büyük vizyonuyla kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındığını hatırlattı.

"Cumhuriyetimiz, kadınlara pek çok dünya ülkesinden önce bu hakkı tanıyarak, eşitsizliklerin giderilmesi yönünde en büyük imzayı attı" ifadesine yer veren elik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak, eşitsizliklerin giderilmesi yönündeki reformların hayata geçirilmesine liderlik ettiğini belirtti.

Ömer elik, "Halen kadın temsilinin güçlenmesi konusunda en güçlü desteği vermeye devam ediyor. AK Parti olarak dünyanın en büyük kadın hareketlerinden birine sahip olmakla gurur duyuyoruz. Tüm dünyada haklarından yoksun kadınların insanca koşullara kavuşması için çalışmaya devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.