Bugün, 25 Haziran 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    9418,52%-0,32
  • DOLAR

    39,73% 0,36
  • EURO

    46,36% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4254,31% 0,58
  • Ç. ALTIN

    6806,49% 0,22

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya: 'Her zaman, her şekilde Azerbaycan'ın yanındayız'

Genel 4.12.2023 19:10:20 0
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya:

BAKÜ (AA) - AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, Türkiye ile Azerbaycan'ın kardeşliğinin bölgenin istikrarı için önemli olduğunu belirterek, "Biz her zaman, her şekilde Azerbaycan'ın yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Sırakaya, Batı Azerbaycan Topluluğunun yarın düzenleyeceği uluslararası konferans öncesi, Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) Genel Başkan Yardımcısı Tahir Budagov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Azerbaycan'ın Milli Lideri Haydar Aliyev'in Türkiye ile Azerbaycan'ın "bir millet iki devlet" olgusu içiresinde hareket etmesinin temel taşlarını oluşturduğunu belirten Sırakaya, Türkiye ile Azerbaycan'ın dünyada benzeri olmayan bir ilişki düzeyine sahip olduğunu ifade etti.

Sırakaya, "Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal'in de ifade ettiği gibi 'Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz kederi kederimizdir'. İşbirliğimiz sadece iki devletin arasındaki işbirliği değil aynı zamanda Türk dünyasının daha yoğun şekilde bir araya gelmesi daha işlevsel olması ve kardeşlik hukukunun da daha yoğun şekilde gelişmesi anlamında da son derece kıymetlidir." dedi.

Azerbaycan devletine ve halkına, 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen depremlerden sonraki destekleri için teşekkür eden Sırakaya, "Kardeşliğimiz sadece ülkelerimiz arasında olan bir kardeşlik değil aynı zamanda bölgede kalıcı barışın temini noktasında da önem teşkil etmektedir." ifadesini kullandı.

Azerbaycan ordusunun kahramanlığı sayesinde işgal altındaki toprakların vatan savaşıyla kurtarıldığını hatırlatan Sırakaya, Şuşa Beyannamesiyle Türkiye ile Azerbaycan'ın ilişkisinin stratejik noktaya taşındığını vurguladı.

KKTC'de iktidarda olan Ulusal Birlik Partisi, AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi'nin imzaladığı mutabakat zaptının Türk dünyası için de büyük bir anlam ifade ettiğini kaydeden Sırakaya, "Biz her zaman, her şekilde Azerbaycan'ın yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

YAP Genel Başkan Yardımcısı Budagov, vatan savaşından sonraki YAP kurultayında uluslararası ilişkilerin güçlendirilmesi hedefi konulduğunu belirterek, bu kapsamda YAP'ın ilk ziyaretini Türkiye'ye yaptığına işaret etti.

Türkiye ile Azerbaycan'ın ortak tarih, dil, din ve kültüre sahip olduğunu vurgulayan Budagov, "Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) lokomotif gücü olan Türkiye ile Azerbaycan'dır ve bu teşkilat kapsamında da ilişkilerin güçlendirilmesine partiler olarak desteğimizi vermekteyiz." dedi.

Türk devletleri arasındaki sıkı ilişkilere Avrupa'da yaşayan Türkleri de dahil etmeye çalıştıklarını bildiren Budagov, "AK Parti ile YAP liderliğindeki Türk devletleriyle Avrupa'da yaşayan Türklerin teşkilatlandığı partiler arasında ilişkilerin daha sıkılaşmasını ve işbirliğini artırmayı başaracağız." şeklinde konuştu.

Budagov, bu işbirlikleri sayesinde özellikle gençlerin bir araya gelmesinin önemli olduğunu söyledi.

Yorum

Öğretmenlere son dakika operasyonu! Gözaltı işlemleri var

Öğretmenlerin Haziran Ek Ders Ücretlerinde Olumlu Gelişme! Temmuz Maaşı Ne Olacak ?

Ege Yanıyor! İzmir ve Karabük'te Orman Yangınları, Yerleşim Yerleri Tehdit Altında

Ali Erbaş'ın Eşinin Hac Ziyareti Tartışma Yarattı: Diyanet'ten Net Açıklama Geldi!

Açıköğretim sınavları için MEB’den kritik uyarı! Sınav tarihi, yasaklı maddeler ve sınava ilişkin önemli detaylar

Öğretmenlerin Dikkatine! Mesleki Çalışma Raporu Zorunluluğu Var Mı?

Dikkat Öğretmenler! Ek Ders Ücretleriniz Yanmasın: MEB'den Önemli Duyuru

Temmuz zamlı öğretmen maaşları! Öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen kaç TL zamlı maaş alacak?

Temmuz Zammı Netleşiyor! Öğretmen, Polis ve Emekli Maaşlarında Yeni Rakamlar

MEB’den 2025 Yaz Dönemi Öğretmen Tayin Duyurusu: Başvurular İki Aşamalı Olacak

Anaokulu Kayıt Takvimi Açıklandı! İşte Öncelikli Yaş Grupları

AÖF’den büyük değişiklik! Yeni değerlendirme yöntemi bellimoldu

"Baba Torpiliyle Kimliksiz Aday AYT Sınavına Alındı!" Basın Açıklaması

Son Dakika Deprem!!

Sınıf öğretmeni milli eğitim müdürü olarak görevlendirildi

Türk Profesör "Spin Coating" Alanında Dünya İkincisi Oldu!

Sınav usulsüzlüğe operasyonu! 5 kişi gözaltına alındı

Defne Samyeli'nin Kızı Derin Talu'dan Siber Zorbalığa Gözyaşlarıyla İsyan: "Ölüm Tehditleri Alıyorum"

HPV Aşısı Ücretsiz Programa Alınıyor: Sağlık Bakanlığı'ndan Kritik Karar!

Filenin Sultanları Milletler Ligi'nde Kaçıncı Sırada: Zirve Takibini Sürdürüyor!

Kassam Tugayları, Han Yunus'ta İsrail Askerini Vurdu: "Davud'un Taşları" Operasyonu

TYT Skandalı: Yanlış Okula Alınan Öğrenci Sınav Dışı Kaldı!

Kim Ne Kadar Yatacak? Yeni İnfaz Düzenlemesiyle Hapis Cezaları Değişti!

Seyyanen Zam Beklentisi Suya mı Düştü? Uzmandan Çarpıcı Açıklamalar

Krizdeki Suriye'de Çarpıcı Karar: Yüzde 200'lük Zam Kimleri Kapsıyor?

Türkiye, 12 Aranana Ülke Dışında da Nefes Aldırmıyor: 11'i Kırmızı Bültenle Aranıyordu

Hande Erçel'den İddialara Şaşırtan Cevap!!!

Kamuya Alımlarda Yeni Dönem: 35 Yaş Sınırı Kimleri Etkileyecek?

Memur maaşına ek zam, 3600, kira, yol, yemek yardımı için Kahveci’den açıklama

Okul Yöneticilerine Yaz Sürprizi: Ek Ders Ödemeleri Artıyor!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR