Bakanlık, ekonomik yoksunluk sebebiyle ailelere çocukları için kuruluş bakımı yerine ekonomik yardım ve diğer destekleyici sosyal hizmet uygulamalarıyla ailenin parçalanmadan bir arada yaşamasına fırsat sağlamak amacıyla maddi destek sağlamaya devam ediyor. Ayrıca Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti’nden bakanlığın kuruluşlarında kalan ve bakımından ayrılan ekonomik desteğe ihtiyaç duyan gençler de yararlanabiliyor.

GEREKLİ BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR

Aile, alışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapılabiliyor. Başvuruda, meslek elemanı (Sosyal alışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni ve sosyolog) ilgili kişi ile bir ön görüşme yapıyor. Durumunun sosyal ve ekonomik destek ile desteklenmesi uygun olduğu kanısına varıldığı takdirde başvuran kişi için bir dosya açılıyor. Sosyal inceleme sonucunda kişilerin maddi desteği alması için gerekli işlemler başlatılıyor.

İSTENEN BELGELER NELERDİR?

T.C. Kimlik Numarası beyanı,

Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi,

İş-Kur veya meslek kurslarına başvurduğuna dair belge,

Müracaatçının durumunu tespit amacıyla talep edilebilecek diğer belgeler.

İl Müdürlüğü veya  Sosyal Hizmet Merkezi  Müdürlükleri, muhtaç kişilerle ilgili başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda  da bulunabilir..