Yurt genelindeki yaz sağanakları etkisini yavaş yavaş azaltıyor. Ancak bazı bölgelerde yağış geçişleri yeni hafta içinde de görülmeye devam edecek. Sıcaklıklar ise yurdun güney kesimlerinde artmaya başladı. Diğer bölgelerde mevsim normallerinde seyrediyor Sıcaklıklar etkisini güneydoğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

AFAD son dakika açıklamasında, öğle saatlerinden sonra Ankara, ankırı, Bolu, Karabük, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerine; akşam saatlerinde orum il geneli için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında 'Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun' denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son tahminlere göre; İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun'un doğusu, Ordu, orum, Tokat, Bilecik, Bursa'nın güneyi ve Balıkesir'in güneydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanaklar bugün de devam edecek.

Yağışların öğle saatlerinden sonra ankırı, Ankara'nın kuzeyi ile Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun güney kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Marmara Bölgesi'nde bugün hava parçalı bulutlu. Öğle saatlerinden sonra Bilecik, Bursa'nın güneyi ve Balıkesir'in güneydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.