Adnan Menderes üniversitesi , Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR yönetiminde gerçekleştirdiği son yıllardaki atılım ve adımlarla beraber hem akademik alanda hem de sportif alandaki başarıları ile öne çıkmaya devam ediyor. Her alandaki başarılarının artmasıyla birlikte her geçen yıl gençlerin üniversite tercihlerinde daha da başlara yazılan üniversite konumuna gelmiş durumda.

Bir yandan ADÜFEST etkinlikleri ile üniversitelilerin sosyo-kültürel ihtiyaçlarını önemseyen Adnan Menderes üniversitesi bir yandan akademik alanda yakaladığı başarılarının yanı sıra spora yaptığı maddi, manevi yatırımlar ve özverili çalışmaları sonucunda sportif alandaki başarıları ile de öne çıkıyor.

ADÜ Futbol Takımının ÜNİLİG Süper Ligi’nde Türkiye Şampiyonu olarak Ülkemizi Dünya Kupasında temsil etme hakkını elde etmesinin ardından ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin Atletizm’de Türkiye Şampiyonu olması ve oyunlarda kırılan 5 Türkiye rekorunun ardından son olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Erkek Basketbol Takımının Türkiye 3’üncüsü olması tüm gözleri Adnan Menderes Üniversitesine çevirdi.

Türkiye Şampiyonu olmasının ve ülkemizi Dünya Kupasında temsil edecek

ADÜ Futbol Takımı grup maçlarında sırasıyla Ege Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ni eleyerek çeyrek finale ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni eleyerek yarı finale çıkmıştı. Yarı finalde tek devlet üniversitesi olan ADÜ, bu seviyede de vakıf üniversitelerinden Beykent, Bahçeşehir ve İstanbul Aydın üniversitelerini yenerek Şampiyonluk kupasına uzandı. Beykent Üniversitesini 6-0 gibi farklı skorla eleyen ADÜ, Finalde de 2-1’lik skorla İstanbul Aydın Üniversitesi’ni eleyip şampiyon oldu. Yaşanan bu şampiyonlukla ADÜ, Dünya Kupasında Türkiye’yi temsil edecek. 


Üniversiteler Arası Atletizm Yarışmasında Türkiye Şampiyonluğu ve 5 Türkiye Rekoru

Şampiyonların okulu olarak adlandırılan Adnan Menderes Üniversitesinin Atletizm Erkek Takımı, 18 -22 Mayıs 2022 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu oldu.

ADÜ Kız Atletizm Takımının da Türkiye ikincisi olduğu şampiyonada, kızlarda 3 oyunlar ve 23 yaş altı rekoru ile erkeklerde 2 oyunlar ve 23 yaş altı Türkiye rekoru kırıldı. Gülle Atma branşında Emel Dereli ve Tuğba Danışmaz, Üç Adım Atlama oyununda ise Gizem Açıkgöz rekor kırdı. Erkeklerde Alperen Karahan önce Gülle Atmada arkasından da Disk Atma da oyunlar rekorunu kırdı.


ADÜ Futbol Takımının ÜNİLİG Süper Ligi’nde Türkiye Şampiyonu olarak Ülkemizi Dünya Kupasında temsil etme hakkını elde etmesinin ardından Üniversiteler Arası Atletizm Yarışmasında da başarılarına devam eden öğrencileri ile gurur duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir  toplamda 111 üniversitenin katıldığı müsabakalarda, 31 madalya alarak oyunlarda en fazla madalya alan üniversite olduklarının altını çizerek Türkiye Şampiyonluğu ve oyunlarda kırılan 5 Türkiye rekorunun göğüslerini bir kez daha kabarttığını ifade etti.

Son Başarı Haberi Türkiye üçüncüsü olan ADÜ Basketbol Takımından

Futbol ve atletizmden sonra bir diğer başarı İzmir’de düzenlenen Üniversiteler Arası Basketbol Süperlig Şampiyonası’nda Türkiye 3.’sü olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin Erkek Basketbol Takımından geldi.
ADÜ Erkek Basketbol Takımı final müsabakasında İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’ni 77-92 yenerek Türkiye 3.’sü oldu.


Üniversitenin son dönemde elde ettiği başarılar ile ‘Şampiyonlar Okulu’ unvanını güçlendirdiği belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Öğrencilerimizden gelen her başarılı sonuç ile gururumuz artıyor. Üniversitemizin adını böylesi önemli başarılar ile güçlendiren evlatlarıma ve onları müsabakalara hazırlayan değerli hocalarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Öğrencilerin sergiledikleri performans ve elde ettikleri başarılar ile mutluluk yaşattıklarını belirten Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Burçin Ölçücü, “Üniversitemizin isminin duyurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.