Adalet Bakanlığı personelinin maaş promosyon ücreti anlaşması ile ilgili önemli detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bakanlık bünyesinde görev yapan bütün personeli ilgilendiren promosyon anlaşması ile tüm personele tek seferde ödeme yapılacağı haberi geldi. Adalet. TV internet sitesinde yer alan habere göre bakanlık bünyesinde görev yapan tüm çalışanlara eşit ödeme yapılacak. Sitede yer alan haberin detayları ana hatlarıyla şöyle: 

Adalet Bakanlığı bünyesinde adliyelerde, cezaevlerinde, icra dairelerinde, denetimli serbestlik müdürlüklerinde ve idari yargıda görev yapan 150 binden fazla memuru ilgilendiren maaş promosyonu anlaşmasının detayları netleşti.

Sosyal medya üzerinden süredir konuyu gündemde tutan memurların talepleri yetkililer tarafından dikkat alındı.

Anlaşmanın kapsamı:

-Promosyon herkese eşit olacak

-Anlaşma üç yıllık imzalanacak

-Anlaşma tutarı tek seferde verilecek

Daha önce 15 Ağustos olarak açıklanan toplantı gününü ise 19 Ağustos’a kaydırıldığı ve toplantı saatinin ise 14.30 olarak belirlendiği öğrenildi.

ESKİ ANLAŞMA SONA ERMEK ÜZERE

Eski anlaşma 2017 ile 2022 yıllarını kapsıyor ve 1 Eylül tarihi itibariyle geçerliliği sona eriyor. Vakıfbank ile 2017 yılında imzalanan ve hayal kırıklığına yol açan anlaşma ile memurlar büyük bir ekononik kayıp yaşamıştı.

Ulusal medyada yer alan haberlerde 3 ile 5 bin arasında memurun görev yaptığı kurumlar 3 yıllık 30 bin TL civarında promosyon anlaşmaları imzalarken Adalet Bakanlığı personeli ise 2021 yılında ortalama 850 ile 1000 TL civarında maaş promosyonu almışlardı.

TWİTTER'DA GÜNDEM OLDU

06 Ağustos akşamı twitter üzerinden yapılan etiket çalışmasına binlerce mesaj gönderen memurlar ülke gündemine girmeyi başararak seslerini duyurmuşlardı. Promosyon konusu Adalet TV tarafından son iki ay içerisinde 22 kez gündeme getirildikten sonra ulusal medyada da haberlere konu olmuştu.

Kaynak:adalet.tv