Amerika Birleşik Devletleri ABD'de yapılan ara seçimlerde Kongre'nin iki kanadından biri olan Senota'da çoğunluk kesinlik kazandı. Trump'ın adayları kaybetti.

Amerikan Kongre üyeliği ve valilikler başta olmak üzere eyalet ve yerel pozisyonlar için yapılan ara seçimlerde gözler Nevada'ya çevrilmişti.Nevada'da Demokrat aday Catherine Nasto'nun rakibi olan Cumhuriyetçi Adam Laxalt'ı geride bırakması sonrasında Demokratlar, Senatoda çoğunluğu garantilemiş oldu.

Alınan bu sonucun ardından 2022 Aralık ayında Georgia eyaletinde yapılması planlanan ikinci tur seçimde sonuç ne olursa olsun Demokratlar, 100 üyeli Senato'da 50 sandalyeye sahip bulunacak.

ABD Başkan Yardımcısı, Senato Başkanı olarak görev yapıyor ve eşitlik bozma oyu kullanabiliyor. Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in eşitlik bozma oyu sayesinde Senatoda koltuk dağılımı 50-50 bile olsa Demokratların çoğunluğu sağlaması mümkün olabiliyor.

Georgia'da Demokratlardan Raphael Warnock ve Cumhuriyetçilerden Herschel Walker, Senato koltuğu için 6 Aralık'ta ikinci tura gidecek.

8 Kasım'da yapılmıştı
Ülkede 8 Kasım'da düzenlenen seçimlerde halk, 435 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamı ile 100 sandalyeli Senatodaki 35 koltuk için sandık başına gidilmişti. Senato'daki 6 yıllık süresini tamamlamayan 29 Cumhuriyetçi ile 36 Demokrat, seçimlere girmedi.