Yaptığı eylem ve saldırılarla bir anda dünyanın gündemine gelen ve yıllardır adından söz ettiren El Kaite örgütünün lideri El Zevahiri Usame Bin Ladin'in 2011'de ölümünün ardından örgüt liderliğini devralmıştı. Zevahiri, Fransa, Hollanda ve İsviçre'nin yanı sıra Mısır ve Fas'ı da uyguladıkları başörtüsü karşıtı politikaları nedeniyle ‘İslam düşmanları' diye nitelendirerek tehdit etmişti. Bununla birlikte Pakistan ve Bangladeş hükümetlerini eleştirerek onları “bizimle savaşan düşmanları” savunmakla itham etmişti.

ABD BAŞKANI BİDEN BEYAZ SARAY’DA AIKLADI
ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan’da tespit edilen El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri’nin hafta sonu ABD güçleri tarafından düzenleen hava saldırısında öldürdüğünü söyledi. Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada COVID-19’dan iyileşen Biden şunları söyledi; 
“Adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok” dedi. “Ne kadar sürerse sürsün, nereye saklanırsanız saklanın, halkımız için bir tehdit iseniz, Birleşik Devletler sizi bulur ve çıkarır” dedi. Biden ayrıca, ABD’nin Kenya ve Tanzanya’daki büyükelçiliklerine ve USS Cole’a yönelik saldırıların arkasındaki beyni veya kilit bir rol oynayan Zevahiri olduğunu da söyledi.

EVİNİN BALKONUNUDA ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada, konuya ilişkin bilgi veren üst düzey bir yönetim yetkilisi gazetecilere şunları aktardı 
“ABD istihbaratı, öldürülen adamın Zevahiri olduğunu çoklu istihbarat akışları aracılığıyla “yüksek güvenle” belirledi. Kabil’de ailesinin diğer üyeleriyle paylaştığı bir “güvenli evin” balkonunda öldürüldü. 
İsminin açıklanmaması şartı ile konuşan ABD’li yetkililer, Mısırlı bir ilahiyatçı ve genel cerrahi uzmanı olan Eymen El Zevahiri’nin Pazar günü Afganistan’ın başkenti Kabil’de 06:18’de (0148 GMT) bir ABD insansız hava aracı saldırısının ardından öldüğünü söyledi.