Amerika Birleşik Devletleri'nin kurtuluş ve bağımsızlık günü olan 4 Temmuz edeni ile düzenlenen yürüyüşe saldırı düzenlendi. 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 20'den fazla kişinin ise yaralandığı açıklanan saldırı sonrası tüm yürüyüşler iptal edildi.

EN AZ 20 EL ATEŞ EDİLDİ
Konuya yer veren yerel basın ise saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 20 kişinin de yaralandığını duyurdu.
Chicago Sun Times muhabiri olay yerinde üzeri kapatılmış 3 cansız insan bedeni olduğunu aktarırken ABD medyasına konuşan görgü tanıkları en az 20 el ateş edildiğini söyledi.
Yerel polis ise vatandaşlara “evlerinize gidin” uyarısı yaparken olay yerine güvenlik güçleri gönderildi. Henüz saldırının arkasında kimin ya da kimlerin olduğu bilinmiyor.
Illinois eyalet polisi tarafından yapılan açıklamada, saldırı aktif bir nişancı durumu olarak nitelendirilerek, Highland Park polisine yardım edildiği belirtildi.
BÜTÜN KUTLAMALAR İPTAL EDİLDİ
Diğer taraftan gerçekleştirilen saldırı sonrası bütün 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları iptal edildi.
UUŞLAR KISITLANDI
Saldırıyı düzenleyen kişi ya da kişiler henüz yakalanamazken, Federal Havacılık İdaresi, Highland Park hava sahasına geçici uçuş kısıtlaması getirildiğini açıkladı.
Highland Park Polis Departmanı yönetimindeki “yardım uçakları” hariç kısıtlamanın yerden 3 bin fit yükseklikte ve 8 kilometre yarıçapında geçerli olduğu belirtildi.