Bugün, 18 Temmuz 2025 Cuma
  • BIST 100

    10370,71%2,46
  • DOLAR

    40,22% -0,01
  • EURO

    46,74% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4321,01% -0,25
  • Ç. ALTIN

    6898,98% 0,30

A Milli Kadın ve Erkek Voleybol Milli Takımları'nda hedef zirvede yer almak

- TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: - 'Antrenörlerimiz çok heyecanlılar. Bu hocalarla transfer görüşmesi yaptığımızda bu ülkenin çok önemli voleybol ülkesi olduğunu söylediler' - 'Erkek takımının antrenörü 'Dünyada yükselen iki

Spor 26.05.2023 11:39:48 0
A Milli Kadın ve Erkek Voleybol Milli Takımları

İSTANBUL (AA) - HÜSEYİN EROĞUL - Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Voleybol Takımları'nın yeni antrenörleri Daniele Santarelli ve Alberto Giuliani'nin milli mesai öncesi heyecanlarının üst düzey olduğunu söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Üstündağ, iki teknik adamın da Türkiye'nin potansiyelini gördüklerini belirterek, "Antrenörlerimiz çok heyecanlılar. Bu hocalarla transfer görüşmesi yaptığımızda bu ülkenin çok önemli voleybol ülkesi olduğunu söylediler. Erkek takımının antrenörü 'Dünyada yükselen iki takım var, İtalya ve Türkiye' dedi. Kadınlarda zaten zirvedeyiz. Avrupa'da hep ilk 3 içindeyiz. Dünya şampiyonası ve olimpiyatlarda varız. Ülkenin voleybol potansiyelinin ve sevgisinin farkındalar." yorumunda bulundu.

Alberto Giuliani ve Daniele Santarelli'nin iyi işler yapacaklarına inandıklarını söyleyen Üstündağ, "Bundan önce görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdi yeni antrenörlerle başladık. Kadın Milli Takımı'nın başına en son dünya şampiyonu olan takımın antrenörünü getirdik. Erkeklerde bu sezon Yunanistan'da hem Challenge Kupası hem lig şampiyonu olmuş, İtalya'da çeşitli başarıları olan Giuliani'yi getirdik. Güveniyoruz ve iyi şeyler yapacaklarına inanıyoruz. Biz görevimizi yapacağız, onlar da sahada görevlerini yapacaklar." diye konuştu.


- "Hedefimiz ve heyecanımız olan bir sürece girdik"

FIVB Milletler Ligi'nde mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı ile CEV Avrupa Altın Ligi'nde yer alacak A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın hedefleri olan bir sürece girdiğini söyleyen Üstündağ, "Takvim sıkışıklığımız var. Tek üzüntümüz, çocuklarımızın iki gün dahi istirahat edememesi. Ama hepsi çok heyecanlı, çok arzulu. Bir an önce milli takımların başlamasını arzu ediyorlar. Kadınlarında Milletler Ligi'nin ilk ayağı Antalya'da. Bununla başlayacağız. Ardından Avrupa Şampiyonası ve olimpiyat elemesi oynayacağız. Diğer taraftan erkeklerde Golden Lig'i oynayacağız. Burada final oynayınca Challenge oynayacağız. Ardından Avrupa Şampiyonası ve olimpiyat elemesi oynayacağız. Erkeklerde tarihimizde ilk kez olimpiyat elemesi oynayacağız. Çok heyecanlıyız. Hayalimiz olan, hedefimiz ve heyecanımız olan bir sürece girdik. Umarım ülkemize yakışır sonuçlar elde ederiz." ifadelerini kullandı.

Başkan Üstündağ, iki milli takımın da kürsüde yer almasını hedeflediklerini kaydederek şunları söyledi:

"Voleybol ülkenin gündeminde. Voleybol ülkesiyiz diyoruz, bunu da başarılarla taçlandırmak lazım. İki milli takımın her turnuvada kürsüde yer alması hedefimiz. Onlarla da yaptığımız toplantılarda ortak bir hedefimiz ve ortak hayalimiz var. Heyecan olarak hazırız. Kürsüde yer almak istiyoruz. Voleybolda heyecan hiç bitmiyor. Dünyanın ve Avrupa'nın en iyi ligini bitirdik, milli takım sezonuna başlıyoruz. En iyi ligin Türkiye'de olduğunu gördük, yaşadık. En son Avrupa Şampiyonası'nda iki takımımız finaldeydi. Yarı finalde dört takımın üçü Türk takımıydı. Güzel bir sezon geçirdik. Hem başarı anlamında hem de ülkemize yakışır şekilde temsil ettiler. Kulüplerimize teşekkür ediyorum."

Yorum

Toplu İş Sözleşmesinde Arabulucuya ve Hakeme Başvurma Yönetmeliğinde Değişiklik

Yarım Zamanlı Çalışma Yönetmeliğinin Sakıncalı Dezavantajlı Yönleri Neler

Devlet Memurlarına Yarım Zamanlı Çalışma Hakkı Yönetmeliği Resmî Gazete'de Yayımlandı

Zincir Market Skandalı: HAKMAR Sahibi Servetini FETÖ’ye Vasiyet Etmiş!

AB'den Türk Vatandaşlarına Aşamalı 5 Yıllık Schengen Vizesi Onayı!

Devlet Kapısı Açıldı: Temmuz’da 1.291 Yeni Kamu Personeli Alımı Başladı!

Genç Türkçe Öğretmeni Pınar Başar Canay Hayatını Kaybetti

Öğretmen Fazlalığına Çözüm: 540 Saatlik Eğitimle Yeni Branş Fırsatı

Okul Gösterisinde Dehşet: Tartışmayı Ayırmak İsteyen Öğretmen Bıçaklandı!

Memurlara Doğumdan İlköğretim Çağına Kadar Haftalık 20 Saat Çalışma İmkânı!

Polis Maaşlarında Tarihi Artış Kapıda! Emniyet Hizmetleri Sınıfına Dev Zamlar Geliyor!

Adalet Bakanlığına 20 Bin Yeni İstihdam Geliyor

Memurlara Müjde: Yarı Zamanlı Çalışma Dönemi Başlıyor! Erdoğan Detayları Açıkladı!

Ek Ders Ücretiyle Görevlendirme: Yaz Tatilinde Öğretmenlere Yeni Kazanç Kapısı

Kredi Faizlerinde Beklenen Düşüş Başladı: İşte yeni avantajlı mevduat faizleri

LGS sorularının paylaşımına 29 kişiye soruşturma! LGS PDF’leri MEB’e mi aitti?

LGS sorularının sızdırıldığı iddiasının ardından sorumlu Genel Müdür Özgür Türk görevden alındı

Tayini Çıkan Öğretmenlere Kötü Haber: 14 Günlük Maaş Farkı Ödemeleri Risk Altında!

Ankara ve Diyarbakır Eğitiminde Kritik Atama: Müdürler Koltuk Değiştirdi!

Sakarya Üniversitesindeki Sınavsız Şube Müdürü Ataması Mahkemece Durduruldu!

“Genel Af Gündemde Mi? Abdülkadir Selvi’den Net Açıklama Geldi”

“Özel Okul Zamlarına Sınır Geliyor mu? Bakanlığa Kritik Tavsiye”

Öğretmenlere 14 günlük maaş zam farkı duyurusu

Sendika Genel Başkanı Oğuz Özat, zamlı temmuz maaşını paylaştı

Birinci Sınıflar ve Anaokulu Öğrencileri İçin Oryantasyon Takvimi Belli Oldu!

KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? İşte Beklenen Tarih ve Süreç Detayları!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Açıkladı: Emeklilik Sistemi Kökten Değişiyor! "Prim Kadar Maaş" Dönemi Başlıyor!

Sınav görevi ücretlerine zam! Bina sorumlusu, salon başkanı, gözetmen tüm görevliler kaç TL ücret alacak?

MEB’den Yeni Görevlendirme Çağrısı! Öğretim Programları İçin Öğretmen Alımı

Öğretmenlerin sınav görevi sayısına MEB’den %100 artış yazısı!

Yükleniyor

YAZARLAR