72 yaşında Bodrum Halk Eğitimi Merkezinin açmış olduğu okuma yazma kursunda büyük bir azim örneği göstererek okuma yazma öğrenen Hörü Teyze’nin hedefi üniversite okumak.

Muğla’nın bodrum ilçesinde yaşayan 20 Kasım 1950 Kars doğumlu Hörü KAYA teyze hiç okula gitmemiş. Kendi çabalarıyla okuma ve yazma öğrenmeye çalışsa da bir türlü başaramamış. İçindeki isteği hiç kaybetmeyen Hörü teyzenin kaderi Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim AKMEŞE’nin yapmış olduğu mahalle ziyaretlerinde tanışmasıyla değişiyor.

Okuma yazma bilmese de kitaplara karşı ilgisinden dolayı kitapları yanından hiç eksik etmeyen Hörü teyzenin elindeki kitaplar ve hayat duruşu ile 72 yaşındaki bir insanın okuma azmi Milli Eğitim Müdürünün ilgisini ve dikkatini çeker. Diploması ve okuma isteğinden ötürü Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne yönlendirilen Hörü teyze okuma yazmayı öğrenerek ilkokul diplomasına da kavuşur. Azmi ile herkese örnek olan Hörü KAYA Şubat 2022 yılında Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt olarak okumaya devam etmektedir.

Açıköğretim ortaokulunu da bitirdikten sonra Halk Eğitim bünyesindeki açık lise eğitimine de devam edeceğini belirten Hörü Teyze okumanın yaşı olmadığını vurgulayarak hedefinin üniversite sınavlarına girerek üniversite okumak olduğunu söyledi.