7 Kasım 2022 gündem özeti, gündem haberleri, Anadolu Ajansı haber başlıkları, ekonomi, spor, siyaset, Türkiye ve dünya haberleri

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet ve Kongre Merkezi'nde "2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni"ne katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/14.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ticaret Bakanlığının bütçesi görüşülecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

EKONOMİ FİNANS

1- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Uluslararası Turunçgil Kongresi'ne katılacak.

(Mersin/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, A Haber tarafından düzenlenen 21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi'ne iştirak edecek.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İngiltere'de Dünya Turizm Fuarı'na katılacak, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Bulgaristan Turizm Bakanı İlin Dimitrov'la ayrı ayrı görüşecek.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

GÜNCEL

1- Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Adalet Bakanlığı Yozgat Personel Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Bireysel Başvurularda İnceleme Usulleri" konulu panele katılacak.

(Yozgat/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 13. haftası Fenerbahçe-Demir Grup Sivasspor ve Atakaş Hatayspor-Medipol Başakşehir maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/20.00/Hatay/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde eleme turu play-off kuraları İsviçre'de çekilecek. Trabzonspor'un Konferans Ligi'ndeki rakibi belli olacak.

(Nyon/13.00/14.00/15.00)

3- ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftası ankaya Üniversitesi-Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyespor maçıyla tamamlanacak.

(Ankara/18.00) (Fotoğraflı)

4- Hentbol Erkekler Süper Ligi'nin 7. haftasına tek maçla devam edilecek. (Fotoğraflı)

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.