Bugün, 17 Temmuz 2025 Perşembe
  • BIST 100

    10121,52%-1,02
  • DOLAR

    40,24% 0,11
  • EURO

    46,93% 0,54
  • GRAM ALTIN

    4336,90% 0,94
  • Ç. ALTIN

    6880,30% -0,39

6. İda Ultra Maratonu başladı

Kaz Dağları'nda 25 ülkeden 10'u engelli yaklaşık 1700 sporcunun katıldığı organizasyonun ilk kilometreleri dronla görüntülendi

Spor 3.12.2022 12:40:19 0
6. İda Ultra Maratonu başladı
anakkale ve Balıkesir il sınırları içindeki Kaz Dağları'nda bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Kar Spor İda Ultra Maratonu' başladı.

Edremit Belediyesi öncülüğünde 25 ülkeden 1700’e yakın sporcunun katıldığı maratonun başlangıcında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli sporcular da yer aldı.

anakkale'nin Ayvacık ilçesi Yeşilyurt köyü ile Balıkesir'in Edremit ilçesi arasında 110 kilometrelik 'İda Ultra', 66 kilometrelik 'Half Ultra', 36 kilometrelik 'Run Zeus' ve 15 kilometrelik 'Köy Koşusu' kategorilerinde gerçekleştirilen organizasyonda atletler, bahardan kalma bir havada dereceye girebilmek için ter döküyor. Yarışların ilk kilometreleri dronla görüntülendi.

Aeneas Kültür Rotası'nın ilk kez sporculara açıldığı koşunun startını veren Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporculara başarı diledi.

Ayvacık'ın, Kaz Dağları'nın eteklerinde kurulu bir ilçe olduğunu belirten Eker, 'Ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Geleneksel hale geldi ve uluslararası boyutta olması bizim için son derece önemli.' dedi.

Organizasyonu ana sponsoru Kar Spor'un Yönetim Kurulu Başkanı Selami Alaftargil de böyle tarihi bir bölgede, doğasıyla çok güzel bir ortamda bulunmaktan Kar Spor ailesi olarak çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede, 17 köyden geçen ve 4 ayrı parkurdan oluşan yarışların, Türkiye'nin en güzel coğrafyalarından birinde koşulduğunu ifade ederek, gelecek yıl sporcu sayısının 2 bini geçeceğine inandıklarını anlattı.


- Köy Koşusu'nda geçen yılın ikincisi ipi en önde göğüsledi

'Koşan adam' olarak tanınan 63 yaşındaki engelli sporcu Kemal Özel, Dünya Engelliler Günü'nde bu anlamlı yarışta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Özel, 12 senedir ultra maraton koştuğu bilgisini vererek, şöyle devam etti:

'İlk ultra maraton koşucularından biriyim ve 'Koşan adam' Kemal Özel olarak bu parkuru inşallah sağlıklı bir şekilde bitirmeyi düşünüyorum. Engelli olarak bu parkurlarda koşmak çok zor. ünkü denge sorunu çok önemli. Kol ampute olanlar için bu dengeyi halletmek çok zor ama antrenmanlarla bunu minimuma indirmeye çalışıyoruz. Umarım burada da yine başarılı olurum.'

Maratona İzmir'den katılan Gökhan Oktay, ilk kez bu organizasyonda yer aldığını ve çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Sporculardan Gülşah Tosun ise Erzurum'un karlı dağlarında antrenman yaparak bu yarışa katıldığını aktardı.

Koşmayı sevdiğini vurgulayan Tosun, 'Kaz Dağları mükemmel. ok güzel bir parkur, çok güzel bir organizasyon ve burada yer almak beni mutlu ediyor. Koşmak beni mutlu ediyor. İnşallah elimden geleni yapıp güzel bir sonuç sağlayacağım.” değerlendirmesinde bulundu.

Köy Koşusu'nu 1 saat 10 dakikayla birinci bitiren geçen yılın ikincisi Mehmet Aydın Gör, sürekli koştuğunu anlatarak, 'Yol yarışları, ultra maraton... Geçen sene bu parkuru koştum. Yağmurlu bir güne denk gelmiştik, balçıktı. Geçen sene ikinci olmuştum. Bu sene biraz daha hava iyiydi, atmosfer de daha iyiydi. Bu sene birinci oldum.' diye konuştu.

Kar Spor İda Ultra Maratonu tüm parkurların tamamlanmasının ardından yarın Edremit ilçesine bağlı Güre Mahallesi'ndeki ödül töreniyle sona erecek.


Yorum

Hekimlik Mesleğine Yeni Sınırlama! Bunu yapanlar doktorluk yapamayacak

İmam Hatiplerdeki Tam Puan İddialarına ÖNDER'den Açıklama!

“14 Aylık Eğitim Modeliyle Öğretmenlere Hizmet İçi Destek Geliyor”

4 Gün Okul, 3 Gün Tatil Eğitim Modeli Geliyor Mu?

ÖSYM Sınav Görevlisi Ücretleri Belli Oldu: Temmuz Zammıyla Artan Yeni Tarifeler!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Muharrem İnce'den sabun göndermeli cevap

Süveyda'da Çatışmalar Duruldu, İsrail Şam'ı Vurdu: Gerilim Tırmanıyor

Açıköğretim öğrencilerine iki fakülte diploması müjdesi

4 imam tutuklandı! İmamların tutuklanma nedeni şaşkınlık yarattı

Zorunlu Eğitim Süresi Kısalıyor Mu? Bakan Tekin İlk Kez Konuştu!

Öğretmenlere Açık Lise Sınavlarında Ödenecek Ücret Belli Oldu

Öğretmenlerin İl İçi Özür Grubu Atamalarında Büyük Hüsran: Binlerce Öğretmen Yer Değiştiremedi!

Okul Müdürlerine Ek Ders Müjdesi: Fiilen Derse Girme Şartı Tarih Oldu!

Türk Eğitim-Sen'den Öğretmenlere Yeni Unvan Müjdesi Talebi

Jandarma ve Sahil Güvenlik'ten Dev Alım: 548 Subay ve Astsubay Öğrencisi Aranıyor!

MEB’den Öğretmenlere Yeni Görev Yerleri: İl İçi Atama Sonuçları Yayınlandı

Milli Eğitimde Sürpriz Atamalar: 8 İlçeye Yeni Milli Eğitim Müdürü Atandı!

Memur maaş promosyonu iptal edildi, bankanın yeni teklifi rekor seviyeye ulaştı

TÖB SEN parasız eğitim için eylem yaptı, okul hakkında suç duyurusunda bulundu

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yeni Başhekimi Belli Oldu

Süleyman Ekici il milli eğitim müdürü olarak yeniden atandı

Yapay Zeka Müfredata Giriyor, Mevcut Dersler de Güncellenecek!

EYSEN'den Şube Müdürleri ve Eğitim Müfettişlerine Özlük Hakkı Müjdesi

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Sürpriz Atama!

Memur ve Emeklisini Bekleyen Acı Gerçek: Toplu Sözleşme Yine Mağduriyet Yaratacak Mı?

Ekrem İmamoğlu’na beraat ve hapis cezası kararı

Özel Eğitim Öğretmenleri 5 Farklı Kademede Kritik Rol Oynuyor!

Kocaeli Kartepe'de Akıl Almaz İddia: "Öğretmen Derse Girmeden Yüzde 25 Fazla Ücret Aldı!"

Memur maaşına 2.129 TL’den, emekli maaşına 940 TL’den fazla fark ödemesi yapılacak

Temmuz Zamlı Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak? SGK’dan Beklenen Açıklama

Yükleniyor

YAZARLAR