Milli Eğitim Bakanlığının ortaokul ve liselerde uygulanan ödül yönetmeliğinde değişikliğe gidilmişti. Öğrencilerin takdir ve teşekkür almaları çeşitli kuarllarla yeniden güncellenmiş ve yeni kurallara bağlanmıştı. Peki devamsızlık durmunda hangi kriterler uygulanacak ve öğrenciler 5-10-30 gün aralıklarında devamsızlık yaptıklarında ödül alabilecekler mi, başarıları etkilenecek mi? İşte detaylar:
Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl yayınladığı yeni eğitim kuralları ile, takdir ve teşekkür ödül sisteminde de değişikliğe gitmişti.


MEB taafından yayımlanan yeni yönetmeliğe göre devamsızlık en az not bilgisi kadar önemli sayılmıştı. Devamsızlık sayılarınım kısalması ile beraber öğrenciler de daha az devamsızlık yapmak durumunda kalmıştı. Yeni yönetmelikte fazla devamsızlık yapan öğrencilerin belge alamayacağı hatta sınıfta kalma ihtimallerinin de olacağı belirtilmişti.

Yönetmelikte yapılan yeni düzenlemelere göre başarı puanı kaç olursa olsun 5 günden daha fazla devamsızlık yapan öğrenciler takdir ya da teşekkür belgesi alamayacak. Bunun dışında devamsızlık hakkı sınırlı olan öğrencilerin daha fazla devamsızlık yapması durumunda sene tekrarına kadar giden uygulamalar ile karşılaşılacak.

Buna göre devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrencilerden başarı puanı 70 ile 100 arasında olan öğrenciler belge ile ödüllendirilecek. Başarı puanı 70 ile 85 arasında olan öğrencilere teşekkür belgesi verilirken başarı puanı 85 ile 100 arasında olan öğrencilere ise takdir belgesi verilecek. Ortaöğretim eğitiminin en az 3 yılı tüm dönemlerinden takdir belgesi alan öğrenciler ise üstün başarı belgesi ile ödüllendirilecek.

Bunlarla birlikte devamsızlık süresi özürsüz 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise başarı puanları ne olursa olsun başarısız kabul edilecek. Bu öğrencilerin sene tekrarı yapması gerekecek.