İçişleri Bakanlığı, KHK ile ihraç yetkisinin son haftasında çok sayıda polisi ihraç etmişti. Bakanlığın 90 civarında kaymakamı da ihraç ettiği gözlenirken, önceki günde 2 vali yardımcısı aynı gerekçe ile; FETÖ ile bağlantıları olduğu idddiası ile görevlerinden ihraç edildi.
FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen kişilerin kamu görevinden ihraç edilmelerine imkan tanıyan Kanunun verdiği yetkisinin süresi 31 Temmuz 2022 itibariyle sona erdi.
Ancak sürenin bitmesine rağmen birçok soruşturma, Kanunun süresinin bitim tarihi olan 31 Temmuz 2022'ye yetiştirilemedi. Bu sebeple İçişleri Bakanlığının hızlı bir şekilde bazı kararlar adlığı belirtiliyor.
Konuya ilişkin olarak edinilen bilgiye göre geçtiğimiz hafta içirisinde medyaya düşmeyecek şekilde gizli bir şekilde 38'i aktif görevde olmak üzere 90'a yakın kaymakam ihraç edildi. İçişleri Bakanlığı bu sürede çok sayıda polisi de ihraç etti.
İhraç edilen kaymakamlar arasında Sivas Suşehri, Kayseri Develi, Batman Kozluk, Antalya Finike, Afyonkarahisar ay kaymakamları yer alıyor.
Kahramanmaraş Türkoğlu Kaymakamlığından Düzce Vali Yardımcılığı görevine atanan ve Düzce’de 2021 yılında göreve başlayan Vali Yardımcısı da FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındığı öğrenildi.
Bölgenin yerel haber sitelerinden Düzce'nin sesinde yer alan habere göre, Vali Yardımcısının hafta sonu göz altına alındığı ileri sürüldü.
Ayrıca Düzce Valiliği resmi web sitesinden yöneticiler bölümünde ilgili vali yardımcısının resmi ve öz geçmişi de kaldırıldı.