İSTANBUL Sakıp Sabancı'nın kariyerlerinin başındaki genç sanatçıları desteklemek amacıyla 1994'te başlattığı ve Sabancı Vakfı tarafından sürdürülen "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri", 29. kez sahiplerini buldu.

Sakıp Sabancı Müzesi The Seed'de düzenlenen ödül töreninde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden derece ile mezun olan genç sanatçılara ödüllerini Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan takdim etti.

Dereceye giren 8 başarılı öğrenciye toplam 225 Cumhuriyet altınının verildiği törende konuşan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Sakıp Sabancı'nın her zaman kalıcı olan sanatı desteklediğini belirterek, "Kendisine sonsuz müteşekkiriz. Okulumuzun 140 yıllık bir tarihi bulunuyor, Cumhuriyetimizin 100 yıllık tarihi içinde bütün sanatçı kadrolarını yetiştiren okulun temsilcisiyiz. Merhum Sabancı'nın 'Bu okuldan çıkacak sanatçı, Türkiye'nin sanatında önemli rol oynayacaktır. Onun rolünü şimdiden açmak gerekir' demesiyle tam 29 yıl önce başlattığı bu ödüller bugüne kadar onlarca öğrencilerimizin, sanatçının yolunu açtı. Sabancı Vakfına ve tüm emek verenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Safkan de ödüllerin hem Sakıp Sabancı ailesi hem de Sabancı Vakfı için çok büyük öneme sahip olduğuna işaret ederek, "Yetenekleriyle fark yaratan genç sanatçıların hem sanat eğitimlerinde hem de bundan sonraki yolculuklarında onları desteklemenin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Sanatçılar desteklenirse sanat gelişir, toplum gelişir. Bu vesileyle, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden mezun olan genç sanatçıları gönülden kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Bu yıl ödül alan isimler Resim Bölümü'nden Albina Onay, Lale Yılmaz, Lal Doğa Karakaş, Heykel Bölümü'nden Şeyhmus oban, iğdem Şahin ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nden ise İsranur Doğan, Aleyna Gücer ve Kübra Dilek oldu.

Sabancı Vakfı tarafından 29 yıldır devam ettirilen Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri ile 29 yılda 260 genç sanatçı, toplam 6 bin 945 Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.