Bugün, 17 Temmuz 2025 Perşembe
  • BIST 100

    10121,52%-1,02
  • DOLAR

    40,19% -0,01
  • EURO

    46,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    4333,01% 0,03
  • Ç. ALTIN

    6880,30% 0,00

'29. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri' sahiplerini buldu

İSTANBUL Sakıp Sabancı'nın kariyerlerinin başındaki genç sanatçıları desteklemek amacıyla 1994'te başlattığı ve Sabancı Vakfı tarafından sürdürülen 'Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri', 29

Haberler 17.11.2022 15:50:56 0

İSTANBUL Sakıp Sabancı'nın kariyerlerinin başındaki genç sanatçıları desteklemek amacıyla 1994'te başlattığı ve Sabancı Vakfı tarafından sürdürülen 'Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri', 29. kez sahiplerini buldu.

Sakıp Sabancı Müzesi The Seed'de düzenlenen ödül töreninde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden derece ile mezun olan genç sanatçılara ödüllerini Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan takdim etti.

Dereceye giren 8 başarılı öğrenciye toplam 225 Cumhuriyet altınının verildiği törende konuşan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Sakıp Sabancı'nın her zaman kalıcı olan sanatı desteklediğini belirterek, 'Kendisine sonsuz müteşekkiriz. Okulumuzun 140 yıllık bir tarihi bulunuyor, Cumhuriyetimizin 100 yıllık tarihi içinde bütün sanatçı kadrolarını yetiştiren okulun temsilcisiyiz. Merhum Sabancı'nın 'Bu okuldan çıkacak sanatçı, Türkiye'nin sanatında önemli rol oynayacaktır. Onun rolünü şimdiden açmak gerekir' demesiyle tam 29 yıl önce başlattığı bu ödüller bugüne kadar onlarca öğrencilerimizin, sanatçının yolunu açtı. Sabancı Vakfına ve tüm emek verenlere çok teşekkür ediyorum.' dedi.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Safkan de ödüllerin hem Sakıp Sabancı ailesi hem de Sabancı Vakfı için çok büyük öneme sahip olduğuna işaret ederek, 'Yetenekleriyle fark yaratan genç sanatçıların hem sanat eğitimlerinde hem de bundan sonraki yolculuklarında onları desteklemenin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Sanatçılar desteklenirse sanat gelişir, toplum gelişir. Bu vesileyle, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden mezun olan genç sanatçıları gönülden kutluyorum.' ifadelerini kullandı.

Bu yıl ödül alan isimler Resim Bölümü'nden Albina Onay, Lale Yılmaz, Lal Doğa Karakaş, Heykel Bölümü'nden Şeyhmus oban, iğdem Şahin ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nden ise İsranur Doğan, Aleyna Gücer ve Kübra Dilek oldu.

Sabancı Vakfı tarafından 29 yıldır devam ettirilen Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri ile 29 yılda 260 genç sanatçı, toplam 6 bin 945 Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.



Yorum

Hekimlik Mesleğine Yeni Sınırlama! Bunu yapanlar doktorluk yapamayacak

İmam Hatiplerdeki Tam Puan İddialarına ÖNDER'den Açıklama!

“14 Aylık Eğitim Modeliyle Öğretmenlere Hizmet İçi Destek Geliyor”

4 Gün Okul, 3 Gün Tatil Eğitim Modeli Geliyor Mu?

ÖSYM Sınav Görevlisi Ücretleri Belli Oldu: Temmuz Zammıyla Artan Yeni Tarifeler!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Muharrem İnce'den sabun göndermeli cevap

Süveyda'da Çatışmalar Duruldu, İsrail Şam'ı Vurdu: Gerilim Tırmanıyor

Açıköğretim öğrencilerine iki fakülte diploması müjdesi

4 imam tutuklandı! İmamların tutuklanma nedeni şaşkınlık yarattı

Zorunlu Eğitim Süresi Kısalıyor Mu? Bakan Tekin İlk Kez Konuştu!

Öğretmenlere Açık Lise Sınavlarında Ödenecek Ücret Belli Oldu

Öğretmenlerin İl İçi Özür Grubu Atamalarında Büyük Hüsran: Binlerce Öğretmen Yer Değiştiremedi!

Okul Müdürlerine Ek Ders Müjdesi: Fiilen Derse Girme Şartı Tarih Oldu!

Türk Eğitim-Sen'den Öğretmenlere Yeni Unvan Müjdesi Talebi

Jandarma ve Sahil Güvenlik'ten Dev Alım: 548 Subay ve Astsubay Öğrencisi Aranıyor!

MEB’den Öğretmenlere Yeni Görev Yerleri: İl İçi Atama Sonuçları Yayınlandı

Milli Eğitimde Sürpriz Atamalar: 8 İlçeye Yeni Milli Eğitim Müdürü Atandı!

Memur maaş promosyonu iptal edildi, bankanın yeni teklifi rekor seviyeye ulaştı

TÖB SEN parasız eğitim için eylem yaptı, okul hakkında suç duyurusunda bulundu

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yeni Başhekimi Belli Oldu

Süleyman Ekici il milli eğitim müdürü olarak yeniden atandı

Yapay Zeka Müfredata Giriyor, Mevcut Dersler de Güncellenecek!

EYSEN'den Şube Müdürleri ve Eğitim Müfettişlerine Özlük Hakkı Müjdesi

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Sürpriz Atama!

Memur ve Emeklisini Bekleyen Acı Gerçek: Toplu Sözleşme Yine Mağduriyet Yaratacak Mı?

Ekrem İmamoğlu’na beraat ve hapis cezası kararı

Özel Eğitim Öğretmenleri 5 Farklı Kademede Kritik Rol Oynuyor!

Kocaeli Kartepe'de Akıl Almaz İddia: "Öğretmen Derse Girmeden Yüzde 25 Fazla Ücret Aldı!"

Memur maaşına 2.129 TL’den, emekli maaşına 940 TL’den fazla fark ödemesi yapılacak

Temmuz Zamlı Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak? SGK’dan Beklenen Açıklama

Yükleniyor

YAZARLAR