Zamanına Göre Üstün Bir Teknolojiyle Yapılmış 2400 Yıllık Nükleer Savaş Sığınağı KeşfedildiSon zamanlarda Hindistan, Bihar bölgesindeki bir dizi mağarada yapılan bazı olağanüstü buluntularla itibarını güçlendirdi. Hindistan, dünyanın en eski kültürlerinden biridir. Her gün bilim insanlarının açıklayamadığı, inşa edildikleri çağa göre çok gelişmiş birçok tapınak ve eser keşfedilen bir ülkedir.Duvarlardan birine oyulmuş 2000 yıllık bir bisikletçi görüntüsünün görüldüğü Padmanabhaswami tapınağını veya Weerahhadra tapınağını hatırlıyor musunuz? Her ikisi de Bihar bölgesinde bulunan Barabar ve Nagarjuna’da yakın zamanda iki yapay sığınak keşfedildi.
Araştırmacılara göre bu sığınaklar 2600 yıl önce yapılmış. Bu sığınakların içinde bulunan yazıtlara göre, bir tür çilekeş Budist veya Hindu’nun orada barındığı anlaşılıyor. Bu sığınakların yapımına ilişkin detaylar ise son derece ilginç. Taşta mükemmel kesimler ve açılar bulunmaktadır.Bu sığınakların devasa yaşı göz önüne alındığında, o zamanın teknolojisi ile inşa edilmeleri neredeyse imkansızdı. Bu detaylar, insanın aklına o zamanın insanlarının bilmediği bir teknolojinin varlığını getiriyor.
Belki de bu sığınakların dünya dışı teknolojiyle inşa edilmiş olabileceğini varsayabiliriz. Araştırmacılar bu sığınakların amacı hakkında tartışıyorlar; ama benim sorum (makalenin yazarı olan kişinin sözleri) onları kim inşa etti? Kaynak: Archeology World Bu Mağara Neandertallerin Son Sığınaklarından Biri OlabilirCebelitarık’taki Vanguard Mağarası’nda yaklaşık 40.000 yıl önce kum tarafından kapatılmış bir mağara odası keşfedildi. Keşif, o dönemde bu bölgede yaşayan Neandertaller hakkında yeni bilgiler sağlayabilir.Cebelitarık Ulusal Müzesi Müdürü Clive Finlayson, “Odayı kapatan kumun 40.000 yıllık olduğu ve dolayısıyla odanın daha da eski olduğu göz önüne alındığında orada Neandertallerin dolaşmış olduğu akla geliyor.” diyor. Neandertaller hemen hemen 200.000 yıl önceden 40.000 yıl önceye dek Avrasya’da yaşamışlardı; bu nedenle mağarayı kullanmış olmaları muhtemel görünüyor.Finlayson’ın ekibi geçen ay mağarada çalışırken içi boş bir alan keşfetti. Tırmanarak oraya ulaştıktan sonra oranın 13 metre uzunluğunda bir yer olduğunu ve odanın tavanında ürkütücü buzlar gibi sarkan sarkıtlar yer aldığını anladılar. Araştırmacılar, mağara odasının yüzeyi boyunca vaşak, sırtlan, kızıl akbaba kalıntılarına ve muhtemelen bir Neandertal tarafından mağaraya taşınan büyük bir deniz salyangozuna rastladılar…


