Türkiye Cumhuriyeti'nde Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan polisler devlet memuru statüsünde olduğu için memur maaş zamma oranında maaş zammı alıyor. 2024 yılı temmuz memur maaş zammına sayılı günler kaldı. Peki polis memuru kaç TL maaş alacak, memur maaş zammı ile birlikte polis memurunun maaşı kaç TL olacak? Detaylar şöyle:
2024 yılı temmuz memur maaş zammı haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kesinleşmiş olacak. Ancak şimdiye kadar oluşan beş aylık enflasyon rakamlarına göre, %10 hükümet zammı ile birlikte %7,72 oranında enflasyon farkı ile birlikte memurlara %17.72 oranında zam kesinleşmiş durumda. Haziran ayı enflasyonun da %3 civarında olması bekleniyor. Böylece memur maaşlarına yapılacak olan zam %20,72 düzeyine çıkmış olacak. Memurlara yapılan maaş zammı polislere de aynı oranda yansıtılacak. 

Manisa'da otomobil 3 araca çarptı, 10 kişi yaralandı Manisa'da otomobil 3 araca çarptı, 10 kişi yaralandı

2024 yılı Ocak ayında polis memuru maaşı 43.439 TLdüzeyinde idi. Polis memurları arasında farklı maaş alanlar olabilir ancak ortalama olarak baz alınan maaş bu rakamlardan oluşuyor. Memur maaşlarına yapılacak olan yaklaşık %20.72  Zam ile birlikte polis memuru maaşı  52.440 TL düzeyine ulaşacak.