İSTANBUL (AA) - Dünya Atletizm Birliği, 2024 Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'nın Antalya'da düzenleneceğini açıkladı.

Birliğin internet sitesinde yer alan açıklamada, 2024 Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na Antalya, 2026 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na ise Polonya'nın Torun şehrinin ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Antalya'nın ev sahipliği gerçekleştirilecek 2024 Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası ile ilgili yaptığı açıklamada, "Adaylık sürecimiz ve sunumumuzun ardından Dünya Atletizm Birliği Yönetim Kurulu'nun oylarıyla bu büyük şampiyonanın ülkemizde yapılmasına karar verildi. Tarihimizde ikinci kez Dünya Atletizm Birliğinin bir organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 50'yi aşkın ülkeden 500'den fazla sporcunun 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için kota mücadelesi vereceği bu şampiyona, aynı zamanda ülkemize ve federasyonumuza olan güvenin göstergesidir. Ülkemize ve atletizm camiamıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Çintimar ayrıca desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'ya teşekkür etti.