2023 Ocak ayında öğretmen maaşlarına zam yapılacak. Her yıl olduğu gibi öğretmenler Ocak 2023'te de maaş zammı alacak. Sendika ile yapılan toplu sözleşme anlaşması gereği maaşlar %8 oranında zamlanacak. Maaş zamlarına 2023 yılının son altı aylık enflasyonu eklenecek. Yapılacak olan %8'lik zam oranını aşan enflasyon miktarı maaşlara yansıtılacak. Daha şimdiden 2 yarı enflasyonu %8'lik zam oranını aşmış durumda. Kasım ve aralık aylarının TÜKİ verilerine göre oluşacak enflasyon miktarları da maaşlara zam olarak yansıyacak. Ayrıcamemur ve emekli maaşlarına refaf payı adı altında zam yapılması beklenşyor.

SEİMDEN ÖNCE MEMUR MAAŞLARINA SEYYANEN ZAM

2023 Ocak ayında memur ve memur emeklilerine yapılacak olan maaş artışı, 2023 genel seçimlerden öncesinda memurlara, emeklilere ve asgari ücretlilere yapılacak son zam dönemi olacak. Beklentilerin üzerinde artış gösteren enflasyonla birlikte memurların alım güçlerinin oldukça düştüğü şu aylarda hükümetten ek bir iyileştirme gelmesi durumunda maaşlardaki artış da daha fazla olacak.

2023 OCAK'TA ZAMLI ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

 2023 yılının ocak ayında yaklaşık olarak ortalama öğretmen maaşı yaklaşık 11.900 TL, derece ve kademesi 1/4 olan uzman öğretmen maaşı yaklaşık 15.200 lira, derece ve kademesi 1/4 olan başöğretmen maaşı ise yaklaşık 17. 400;TL

Memur maaşlarına ve dolayısıyla öğretmen maaşlarına yapılacak zam oranı ve miktarının kesinleşmesi için TÜİK'in Aralık ayı dahil 2022 yılının tüm aylarındaki enflasyon rakamlarını açıklaması bekleniyor.