2023 Öğretmen alımları ne zaman olacak? Genel kontenjan ve öne çıkan branşlar..

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen alımlarına başvuru yapmak isteyen öğretmenler KPSS puanlarını aldıktan sonra MEB'in öğretmen atama açıklamasını bekledi. Ancak bakanlık 2022 yılında tek atama yaparak yılı kapattı. Atama bekleyen öğretmenler ise 2022 KPSS puanı ile atanabilmek için MEB'in yeni atama yapmasını bekliyor. Bu atamalar ise 2023 yılında yapılacak ve bu yıl yapılacak olan atamalarda bu öğretmenlerin KPSS puanları geçerli olacak.
Peki 2022 yılında sadece 20 bin öğretmen ataması yapan Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılında kaç öğretmen alımı gerçekleştirecek, beklenti oluşan 100 bin öğretmen ataması yapılacak mı?
Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen alımlarına ilişkin henüz bir açıklaması yok. Geçtiğimiz yıllarda yılda en az iki kere öğretmen ataması yapılıyor ve bu atamaların ilki şubat ayında gerçekleşiyordu. Bu nedenle atama bekleyen öğretmenler, hükumetin bir an önce 2023 öğretmen atamalarını açıklamasını bekliyor. Bu taleplerini gündeme getirmek isteyen öğretmenler tüm mecralarda sesini duyurmaya çalışıyor. Atama bekleyen öğretmenlerin talepleri ve sloganları ise: ''Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yüz bin öğretmen ataması''

2023 yılında keç öğremten atanacak, öne çıkan branşlar hangileri olacak?

Öğremten atamalarında Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı öğretmen alımının 50 bin civarında olması dillendiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmen atama sayılarını arttırma ve azaltma yetkisi var. Kesinleşmiş bir öğretmen alımı sayısı olmaması ile birlikte, yaklaşan seçim süreci nedeni ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olabildiğince fazla atama yapmasının gündeme geleceği de konuşulanlar rasında.
Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer görüşme gerçekleştirdi. Mahmut Özer'in sayıyı yükseltme konusunda ciddi girişimleri var. Bu girişimler sonuç verecek mi hep birlikte göreceğiz.

Branş kontenjanlarında durumlar nasıl?

Branş kontenjanlarına gelecek olursak özel eğitim ve sınıf öğretmenliği norm açığı açısından öne çıkan branşlar. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümündeki açık ve İlköğretim Matematik ve Okul öncesi ile Türkçe bölümleri de bunları takip edecek gibi görünüyor.

Her ne kadar kulis bilgileri ve duyumlar gelse de resmi açıklama Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından çıkmadığı ve takvim hususunda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in imza atmadığı için bu söylenenler henüz duyumdan ibaret. Bununla birlikte öğretmenlerin ve muhalefetin 100 bin öğretmen atama talepleri devam ediyor.