Memur maaş zammı ile ilgili açıklama yapan Ak PArti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına işaret ederek, memur maaşlarına ve asgati ücrete tatmin edici bir zam yapılacağını söyledi.

Ekonomi üzerindeki değerlendirmeleri sorulan Numan Kurtulmuş, Covid-19 salgınıyla başlayan sürecin, dünya ekonomi tarihinin en önemli süreçlerinden olduğunu, insanoğlunun geçen yüz yıllarda yaşadığı en büyük ekonomik krizlerden birisiyle karşı karşıya kalındığını vurguladı.

Kurtulmuş, "Gelinen noktada Türkiye, güçlü bir şekilde üreten, ihracatını sürdüren ülke olmaya devam ediyor. Öyle görünüyor ki 2022'de yüzde 7,5 seviyesinde bir büyüme ortalamasına ulaşacak" diye konuştu.

Vatandaşın alım gücünün artırılabilmesi için de çalışmalar yapyıklarını söyleyen Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı televizyon programında, bir kez daha yıl sonunu işaret ederek, bütün vatandaşların alım gücünü artıracak ilave tedbirlerin ortaya konulacağını ifade ettiğini aktardı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Asgari ücret konusunda sorulan bir soru üzerine Numan Kurtulmuş, "Bu yılın sonu, önümüzdeki yılın başında bütün bu fiyat artışları göz önünde bulundurularak vatandaşımızın alım gücünü azaltmayacak ve herkesi tatmin edecek, herkesin 'Bu doğru oldu' diyeceği bir sonuç için çalışmalar yapılacak. Herkesi tatmin edecek önemli bir asgari ücret açıklamasının olacağını söyleyebilirim." diye konuştu.

"Asgari ücrete yapılacak zam yine memur zammıyla benzer orantıda mı olur?" sorusuna karşılık ise Kurtulmuş, "Geçen sene öyle oldu, bu sene de doğru olan budur. Böyle bir yükseliş her iki tarafta da olur" dedi.