Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenlere ödenecek olan ek ders ücretleri belli oldu. Öğretmenlere ek ders ücreti olarak farklı farklı ödemeler yapılıyor. Gündüz ek ders ücreti, öğretmenlere ödenen temel ek ders ücreti olarak biliniyor. Gece ek ders ücreti ise mesai saatleri dışına tekabul eden ve artırımlı ödenen ek ders ücreti anlamına geliyor. Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri de kadrolu öğretmenlerin gündüz ek ders ücretinden bir miktar az olurken, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında ödenen DYK kurs ücretleri ve özel eğitim ek ders ücretleri de artırımlı olarak ödeniyor. Ayrıca yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerin ek ders ücretleri de artırımlı ödeniyor.

Öğretmenlere maaş karşılığı dışında girdikleri dersler karşılığında ek ders ücreti ödeniyor. Ayrıca nöbet görevi yapan öğretmenlere de bu görevi için ek ders ücreti ödemesi yapılıyor.

Öğretmenler ayrıca okullarda açtıkları Destekleme ve Yetiştirme Kursları, Destek Eğitim Odaları, İYEP ve çok sayıda alanda yaptıkları faaliyetler karşılığında ek ders ücreti alabiliyor. Öğremtenlere bu faaliyetleri karşılığında farklı ek ders ücretleri ödeniyor.

Peki öğretmenlere ödenen ek ders ücretleri ne kadar. İşte 2023 Ocak- Haziran döneminde uygulanacak ek ders ücreti tarifesi.

KADROLU VE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN 2023 OCAK AYI NET EK DERS ÜCRETLERİ 

Gündüz ek ders ücreti; 50,90 TL, 
Gece ek ders ücreti; 54,48 TL, 
Özel eğitim ek ders ücreti; 63,60 TL, 
Takviye kursu ek ders ücreti; 100,80 TL,  
Sözleşmeli öğretmen ücreti; 43,69 TL 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER NE KADAR EK DERS ÜCRETİ ALIYOR

Ücretli öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığına verdikleri öğretmenlik hizmeti karşılığında maaş almıyor. Ücretli öğretmenlere sadece girdikleri ders sayısı kadar ek ders ücreti ödeniyor. Geçtiğimiz aylarda ücretli öğretmenlere birkaç saat iyileştirme yapılmıştı. 

2023 Ocak - Haziran ayları döneminde ücretli öğretmen ek ders ücreti ise kadrolu öğretmenlerin gündüz ek ders ücreti ile aynı miktarda yani ders saati başına 50,90TL ödenmektedir.