TBMM bütçe görüşmeleri 5 aralık 2022 (dün) itibariyle başladı. Yeni öğretmen ataması ne zaman yapılacak diye merakla bekleyen öğretmenlere yönelik üzücü bir açıklama HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'dan geldi. Paylan'ın açıklamaları gündeme oturdu..

TBMM bütçe görüşmeleri 5 aralık 2022 (dün) itibariyle 12 günlük bütçe görüşmeleri maratonu TBMM'de başladı. 2023 yılı bütçesine ilişkin sunumu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay gerçekleştirdi. 2023 yılında öğretmen atamalarına ne kadar bütçe ayrılacağı merak konusuyken HDP'li Paylan katıldığı canlı yayında öğretmen atamaları ile ilgili verilerin beklenilen şekilde olmadığını iddia etti.

Halk Tv ye katılan Garo Paylan, 2023 yılındaki Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesine ilişkin  700 bin öğretmenin atama beklediğini, en azından gelecek sene 200 binin atanması gerektiğini söylediklerini ancak oluşturulan bütçede öğretmen ataması olmadığını, gelecek sene yalnızca 20 bin öğretmenin atanacağını ama 40 bin öğretmenin emekli olacağını hatta EYT ile daha fazla öğretmenin emekli olabileceğini, emekli olandan daha az atama yapılacağını vurguladı..