2022 E-YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR

Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

2022 E-YÖKDİL SINAVI İİN GEREKLİ BİLGİLER

Sınav, saat 13.45’te başlayacak olup,sınav süresi yaklaşık olarak 180 dakikadır (3 saat). Sınav, İngilizce’de Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında yapılacak.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların, sınav saatinden en az 1 saat önce sınava girecekleri binanın önünde hazır bulunmaları gerekmektedir. Adaylar, saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar. Sınav başladıktan sonra adayların, sınavın cevaplama süresinin ilk 135 dakikası tamamlanmadan sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 135 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletilecektir. Yukarıda belirtilen süre tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır..