2022 Temmuz Aralık dönemi zamlı ek ders ücretleri belli oldu. Temmuz enflasyon zammı oranında artırılan ek ders ücretleri, zam sonrasında önemli bir artış gösterdi. Ek ders ücreti zamları kadrolu ve söeleşmeli öğremtenlerin alacakları ek ders ücretlerine eşit oranda yansıtıldı. 

EK DERS ÜCRETİ NEDİR?

MEB bünyesinde görev yapan öğretmenler haftalık maaş karşılığı 15 saat derse girmek zorundadır. Haftalık 15 saat dersten fazla girilen her ders için öğretmenlere ek ders ücreti ödemesi yapılır. Öğremtenlere ödenen ek ders ücreti ayrı olarak hesaplanır ve maaştan farklı olarak girdikleri ek ders ve ek ders yerine geçen görevler miktarınca öğretmen hesaplarına yatar. Maaş harici ödenen eEk ders ücreti öğretmen gelirlerinde önemli bir yere sahiptir. Ancak aynı zamanda ek ders ücretleri bir dezavantaj unsurudur da. ünkü ek ders ücretleri öğremtenlerin emeklilik maaşı hesaplamasında kayda alınmıyor ve emekli olan öğremtenler büyük gelir kaybına uğruyor.

2022 TEMMUZ ZAMLI EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Temmuz ayı memur maaş zam oranlarının açıklanmasından sonra 2022 Temmuz zamlı ek ders ücretleri de belli oldu. Öğretmenlere ödenen ek ders ücreti 2022 Temmuz maaş zammı oranında artırıldı. Temmuz ayı itibariyle memur maaşlarına yüzde 41,69 oranında zam yapıldı. Bı zam ek ders ücretlerine de aynı oranda yansıdı
2022 Ocak- Haziran dönemi enflasyon verilerinin belirlenmesinin akabinde öğretmen maaşlarına yapılacak zam oranları netleşti. En düşük öğretmen maaşlarına yapılacak zam oranı 41,69 olurken ek ders ücretlerinde de  aynı oranda artış yapıldı.
Milli Eğitim bakanlığı MEB bünyesinde görevli 1.2 milyon öğretmen Ocak ayında maaşlarına yüzde 35 oranında zam almıştı. Bu zamla birlikte; öğretmen ek ders ücretleri de artmıştı. Yüzde 15'lik dilim ile gündüz ek ders ücreti 27,77 TL olurken nöbet ücreti ise 27,77 TL olmuştu. 2022 Temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile memurlara yapılacak zam oranı belli oldu. Buna göre memurlara ve öğretmenlere yüzde 41,69 oranında yapıldı. Temmuz döneminde maaşlara ek zam yapılmadı.

2022 TEMMUZ ZAMLI EK DERS ÜCRETİ, NÖBET ÜCRETİ KA TL OLDU?

Yüzde 41,69'luk maaş zammı yansıtılarak hesaplanan öğretmen ek ders ücretleri aşağıdaki gibi olacaktır .(Aşağıdaki hesaplamalar %15'lik vergi dilimine göre hesaplanmıştır)

Gündüz Ek Ders Ücreti: 39,61TL
Gece ek ders ücreti: 42,9 TL
Sınav Görevi: 39,61TL
Belleticilik: 39,61TL
Ders Dışı Egzersiz: 39,61TL
Nöbet Görevi (Gündüz): 39,61TL
Özel eğitim ek ders ücreti: 49 TL
Takviye kursu ek ders ücreti: 79,4 TL
Sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti: 33,8 TL

NOT: Yukarıda belirtilen rakamlarla  gerçek rakamlar arasında birkaç kurşu fark olabilir.