20 bin sözleşmeli öğretmen atanacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 yılı için şimdiye kadar açıklanan ve bu yıl yapılacak tek öğretmen ataması olacağı anlaşılan 20000 öğretmen alımında geri sayım devam ediyor. Elül ayında göreve başlayacak öğretmenler tercih sürecinde okul ve kurm bazlı taban puanları da göz önünde bulundurarak tercih yapacaklar.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA TERCİH İŞLEMLERİ

2022 öğretmen atamasında şu hususlara dikkat edilmesi önemli; 2022 yılı Ocak ayında yapılan 2021 öğretmen atamalarının yapılması sonucnda oluşan sözleşmeli öğremten atama kurm bazlı taban puanlar aşağıdaki linkte yer alıyor. Bu tabloda yer alan okul/kurum bazlı puanlar dikkatle incelenerek, hangi bölgeye daha fazla öğremten atama tercihi yapılacağı hususunda ön bilgi edinilebilir. Bu bilgiler ve mülakat puanl da dikkate alınarak harmanlanarak, ihtiyaçlar ve kişisel şartlar da göz önünde bulundurlarak öğretmen atama tercihinin yapılması daha etkili sonuç alınmasına yardımcı olacaktır.

Ağustos ayı içerisinde 20 bin sözleşmeli öğretmen atamaları için tercih işlemleri başlayacak. Aşağıdaki dozyadan kurum ve okul bazlı öğremten atama taban puanlarına ulaşabilirsiniz.  Ayrıca konuya ve eğitim gündemine ilişki,n haberler güncel olarak sitemizde yer almaktadır. Sitemizi takip etmeye devam ediniz.

2022 PCAK SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA TABAN PUANLARI

İşte kurum bazlı sözleşmeli öğretmen atama taban puanları: TIKLAYINIZ62e642b3ca00b.pdf