Milli Eğitim Bakanlığı 2022 öğretmen atamalarını hangi yılın KPSS puanı ile yapacak, sözleşmeli öğretmen alımlarında hangi yılın puanı geçerli olacak, 2021 KPSS mi, 2022 KPSS mi? İşte Bakan Mahmut Özer'in yaptığı açıklama ve haberin detayları:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk televizyonunda öğretmen atamalarına ilişkin soruları cevapladı.
Öğretmen atamasının 2022 Eylül'ün ilk haftasına yetiştirileceğini ve öğretmenlerin eğitim öğretim yılının başında görevine başlayacağını söyleyen Mahmut Özer, bu atamanın hangi puanla yapılacağı hususunda ise önemli sinyaller verdi.

Mahmut Özer Atamada hangi yıl KPSS Puanı Geçerli Olacak Açıklaması:

''“Öğretmen ataması için Maliye Bakanlığı ile çalışmamızı tamamladık. Öğretmen ataması Eylül ayında göreve başlayacak şekilde yapılacak. Öğretmenlerimiz bu cümlemden hangi yılın puanı ile atama yapılacağını zaten anlamışlardır.'' diyerek konu hakkında sinyaller verdi.
Bilindiği üzere yönetmelik gereği mülakat başvuruları kpss 2022 puanı sonuçlarının açıklanacağı güne kadar tamamlanırsa bu hak 2021 kpss'ye kalmış oluyor. 2 Eylül'de 2022 kpss puanları açıklanacak. Bakanımızın Eylül ilk haftası görevde olacakları sözüne istinaden, şu an için 2021 kpss puanıyla bir atama yapılacağı yönetmelik gereği gündemde olmuş oluyor.