Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer CNN Türk'te katıldığı programda uzman öğretmenlikten öğretmenlik meslek kanununa değin pek çok konuya değindi. Bakan Özer'in konuşması yarım kalmış olsa da, okul öncesi öğretmeni ihtiyacı oluştuğu ve öğretmen alımında bu branşa ağırlık verileceği izlenimi oluştu.

Uzman öğretmenlikte tezli tezsiz ayrımı olmayacak

Bakan Özer uzman öğretmeliğe ilişkin olarak ise "Yüksek lisans yapanlar sınava girmeksizin uzman öğretmen olabilecek. Tezli tezsiz, alan alandışı ayrımı olmayacak. Mülakat daolmayacak. Finlandiya'daki öğretmenlerin tamamı yüksek lisans mezunu" dedi.
Özel okul öğretmenleri de uzman öğretmen olabilecek

Özer, özel okul öğretmenlerinin de isterlerse eğitim alıp sertifika sınavına girerek uzman öğretmen olabileceğini belirtti. Ancak özel okul öğrtemenleri için bir derece ve 1000 TL maaş gibi bir durum söz konusu olmayacak.

Kanun Teklifi Pazartesi günü görüşülecek

Öğrtemenlik Meslek Kanunu teklifi Pazartesi günü komisyonda görüşülecek.
Ücretli öğretmenlerin ders ücretleriyle ilgili şikayetlerinin farkındayız
Bakan Mahmut Özer Ücretli öğretmenlik sorusuna yönelik olarak ise "Ücretli öğretmenlik diye bir tanımlama yok. Hastalık olabilir, doğum izni olabilir. Bu halde akademiden öğretmen görevlendirilebildiği gibi açıktan da öğretmen görevlendirilebiliyor. Ücretli öğretmenlerin aldığı ücretlerle ilgili şikayetlerin farkındayız." dedi.