Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere toplam 1800 sözleşmeli personel alımı yapacak. Tercih kılavuzu ile yapılacak başvurularda KPSS puan şartı aranacak. Bu sebepten adaylara herhangi bir mülakat yapılmayacak. Adaylar tamamen KPSS puan sırasına göre tercih yapacaklar. En yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile atama yapılacak.

KPSS Şartı Arananlar Arasında

Aşağıdaki kadrolara yapılacak olan alımlar lise, önlisans ve lisans mezunları arasından yapılacak. Adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1800 Personel Alımı Kadro Dağılımı

 

Başvurular Ne Zaman Olacak 

Yayınlanan ilana başvurular, 2-9 Haziran 2022 tarihlerinde ÖSYM'nin sitesinden yapılacak..

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı müjdesi geldi!

Az önce gelen haber ile Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 1800 sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirdi. Yayımlanan duyuruya göre farklı kadrolarda olmak üzere 1800 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bakanlık başvuru süreci ve kontenjanlar hakkında detayları açıkladı. Bu yönde başvuruların ÖSYM aracılığı ile tercih kılavuzundan yapılacağını bildirdi. Merkezi atama ile yapılacak sözleşmeli personel alımı hakkında detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Tercih Kılavuzu İle Personel Alımı Yapılacak!

Bakanlıktan gelmiş olan duyuruya göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı aracılığı ile personel alımı yapılacak. Bu yönde Tarım ve Orman Bakanlığı yayımlayacağı tercih kılavuzu ile bünyesine farklı kadrolarda personel alımı gerçekleştirecek. Adaylar başvurularını tercih kılavuzu ile belirli bir ücret karşılığında gerçekleştirecek.

1800 Personel Alımı Yapılacak Kadrolar Neler 

 

Bakanlık Personel Alımı Duyurusu:

Tarım ve orman Bakanlığı yayımladığı Sosyal medya Twitter üzerinde 1800 sözleşmeli personel alımı yapılacağını aktardı. Duyuru şu şekilde ;

Mülakat Yapılmayacak

Tercih kılavuzu ile yapılacak başvurularda KPSS puanı kullanılacak ve bu yönde adaylara herhangi bir mülakat yapılmaksızın başvuru alınacak. Adaylar tamamen KPSS puan sırasına göre tercih yapacaklar. En yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak olan sıralama ile atama yapılacak.

ÖSYM Tercih Kılavuzu Başvuru Şartları Ne Olacak

KPSS tercihlerinde bulunacak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Daha Önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

Yukarıda da göreceğiniz gibi alımlar en az Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden yapılacak. Bu yönde adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

Tercih Ücreti Ne Kadar Olacak

Bildiğiniz gibi ÖSYM üzerinden alınan tercihler belli bir ücret karşılığında yapılmaktadır. Bu kapsamda adayların ÖSYM anlaşmalı bankalarına 30 TL ödemeleri gereklidir.

Tercih Kılavuzu Başvuru Süreci Açıklandı!

ÖSYM aracılığı ile yayımlanacak olan tercih kılavuzu için süreç 2 Haziran başlayıp bir hafta süre verilecek. Adaylar tercihlerini sadece ÖSYM sistemi üzerinden gerçekleştirecekler.

ÖSYM KPSS tercih Kılavuzu Başvuru Süreci: 2 - 9 haziran 2022

ÖSYM Tercih Başvuru Ekranı: https://ais.osym.gov.tr/

 

Tarım Bakanlığı sözleşmeli personel alımı! Bin 800 sözleşmeli Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı personel alımı şartları nelerdir, tercihler ne zaman?

 

Tarım Ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından sözleşmeli personel alımının detayları paylaşıldı. Buna göre, 523 ziraat mühendisi, 392 veteriner hekim, 135 gıda mühendisi, 86 orman mühendisi, 51 su ürünleri mühendisi, 15 balıkçılık teknolojisi mühendisi, 7 harita mühendisi, 24 avukat, 23 laborant, 23 kimyager, 23 biyolog, 10 veteriner sağlık teknikeri, 10 ziraat teknikeri, 3 veteriner sağlık teknisyen, 3 ziraat teknisyen, 182 büro personeli, 190 orman muhafız memuru ve 100 koruma ve güvenlik görevlisi personel alımı gerçekleşecek. Ayrıca açıklamada, “Bakanlığımız taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere toplam 1800 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır” denildi. Tarım Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ile ilgili detaylar…

2022/8 KPSS TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI TERCİHLERİ NE ZAMAN?

2022/8 KPSS Tarım ve Orman Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına tercih işlemlerini 2 Haziran’da başlayacak. Tercihler 2-9 Haziran 2022 tarihlerinde http://ais.osym.gov.tr ‘den yapılabilecek.