2022 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı kararı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, atama bekleyen milyonlarca öğretmenin merak ettiği öğretmen atama sayısını açıkladı. Açıklamada 2022 yılı için 20 bin öğretmen alımı yapılacağına vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada;

"Bu yıl için söz verdiğimiz 20 bin yeni öğretmen ataması ile ilgili süreç önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılacak." dedi.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı.

İşte Bakan Mahmut Özer'in 20 bin öğretmen atama açıklaması:

''20 Bin Yeni Öğretmen Atanacak''

Her zaman öğretmenlerimizin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği atama müjdesi için şükranlarımızı sunuyoruz. Atama takvimini en kısa sürede açıklayacağız. Öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olsun.''

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer daha önce bir tv programında Eylül ayının ilk haftasında ataması yapılan öğretmenlerin yerleştirmelerinin tamamlanmış olacağını ve öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılının başında görevlerine başlayacaklarını duyurmuştu.
Tüm bu açıklamalar ve mevcut durum göz önüne alındığında ülakat başvurularının  Temmuz ayının başlarında alınması ve böylece 2022 KPSS puanı alan öğretmenlerin bu atamaya başvuramamaları sağlanacak.

20 bin öğremen atama ön başvuru ve atama tarihi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamada

20 bin öğretmen atama ön başvur tarihleri olarak8-26 Temuz 2022, öğretmen atama tarihi olarak ise 1 Eylül 2022 tarihleri açıklandı.


20 bin öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak?


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan öğretmen atamaları dikkate alındığında genellikle atama takvimleri aynı gün ya da 2-3 gün gibi kısa bir süre içerisinde açıklandığı görülüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de öğretmen atamalarına ilişkin kesin bilgilerin en kısa sürede açıklanacağı açıklamasında bulundu. Branş kontenjanları, ön başvurular, mülakat süreci, mülakat sonuçları, itirazlar, tercih, yerleştirme günleri, yönetmelikler, hangi yıl puanı ile alım olacak vs konular bu takvim içerisinde belirtilecek.