ok sayıda sendika ortak karar alarak, 2 Kasım'da öğretmenlerin derse girmemesi yönünde eylem kararı aldı. Alınan eylem kararı doğrultusunda öğretmenlerin derse girmeyecek olması okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunu gündeme getirdi.

Sitemize mesaj gönderen çok sayıda veli okulların tatil olup olmayacağı yönünde sorular soruyor. Okullarda ders yapılmayacak olması nedeni ile öğrencilerini okula gönderip göndermeme konusunda da veliler tereddütler yaşıyor. 

Velilerin öğretmenlerin eylem kararına iştirak edip etmeyeceğini bilmemesi, hangi öğretmenin hangi sendika üyesi olduğunu bilmemeleri, öğremtenin sendikasının eylem kararı alıp almadığını bilmemeleri nedeni ile öğrenciyi okula gönderip göndermeme konusunda tereddüt yaşamasına neden oluyor. Velilerden gelen mesajlar velilerin bu yönde tereddütler yaşadığını gösteriyor.

Peki 2 Kasım'da okullar tatil olacak mı, ders var mı?

Milli EĞitim Bakanlığının ilgili yönetmelik maddelerinde ve mevcut mevzuatta öğretmenlerin eylem kararı alarak derse girmemeleri durumunda okulların tatil edileceğine dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.

Bu nedenler, sendikaların eylem kararı almaları, öğremtenlerin de eylem kararına uyarak derse girmemeleri okulların tatil edilmesi için bir gerekçe oluşturmamaktadır.

2 Kasım 2022 tarihinde okullar açık olacak, tatil olmayacaktır. Eyleme katılmayan öğretmenler normal derslerine devam edecektir.