Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlerin il dışı atamaları ve il içi mazeret grubu atamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. ABS Başkanı Yalçın, öğretmenlere 2. il dışı atama hakkının tanınması gerektiğini söyledi.

Ali Yalçın, il dışı öğretmen atamalarına başvuru yapan ancak son zamanlarda yaşanan fiyat artışları nedeni ile ev kirası sorunu yaşayabilecek öğretmenlere atama iptali hakkının verilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

İl içi özür grubu öğretmen atamalarında da il dışı gibi il ilçe emri isteyen Ali yalçın'ın açıklaması şöyle:

  • MEB ile en son yaptığımız görüşmede gündeme taşıdığımız aşağıdaki konularda ivedi çözüm bekliyor eğitim öğretim başlamadan yer değiştirme ile ilgili taleplerin karşılanmasını istiyoruz.
  • İl dışı özür atamalarında atanamayan eğitim çalışanları için il/ilçe emri hakkı vererek memnuniyet sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı aynı hakkı il içinde aile bütünlüğü mazeretini sağlayamayan eğitim çalışanları için de tanımalıdır.
  • İl dışı isteğe bağlı yer değiştirme talebinde bulunan ancak öngörülemeyen kira artışı ve hayat pahalılığı gerekçesi ile yer değiştirmekten vazgeçen eğitim çalışanlarına da bu hakli gerekce dikkate alinarak tayin iptal hakkı tanınmalıdır.
  • Atama takvimi sonuçlandırıldıktan sonra eğitim çalışanlarına bir fırsat daha verilmeli, norm kadro dahilinde ikinci il dışı hakkı tanınarak eğitim çalışanlarının memnuniyeti sağlanmalıdır.