Bugün, 9 Haziran 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,19% 0,00
  • EURO

    44,65% 0,14
  • GRAM ALTIN

    4168,61% -0,19
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü

Genel 18.03.2023 13:46:12 0
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi

ERZURUM (AA) - Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Erzincan, Ağrı ve Tunceli'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü nedeniyle anma programları düzenlendi.

Erzurum'da Karskapı Şehitliği'ndeki törende, Vali Vekili ve Yakutiye Kaymakamı Murat Özktürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Recep Akgül, Şehitlik Anıtı'na çelenk sundu.

Askerlerin saygı atışı yapması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda öğrenciler şiir okudu.

Şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim ve duanın ardından şehitliğe karanfil bırakılarak dua edildi.

- Ardahan

Ardahan'da Halil Efendi Mahallesi'ndeki şehitlikte gerçekleştirilen törende Vali Hüseyin Öner, Garnizon Komutan Tuğgeneral Berat Acar, Belediye Başkanı Faruk Demir ve Ardahan Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Küçük anıta çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için dua edildi.

Öner ve beraberindekiler, şehit mezarlarına karanfiller bıraktıktan sonra "93 Harbi" olarak bilinen 1877-1878 tarihindeki Osmanlı-Rus savaşında şehit edilenler için aynı mahallede yaptırılan Yanık Cami Anıtı ziyaret ederek şehitler için dualar okudu.

Vali Öner, daha sonra beraberindekilerle Kongre Caddesi'ndeki Ardahan Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Öner, gazilerin her zaman yayında olduklarını ifade etti.

- Tunceli

Tunceli’de de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı programda, öğrenciler şiirler okuyup gösteriler sundu.

Program, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

- Kars

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen törende Sarıkamış Şehitleri anıtına çelenk sunumu yapıldı, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Şehitler için duaların edildiği tören daha sonra Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda öğrencilerin hazırladığı "Çanakkale Geçilmez" adlı oratoryo, sergilendi ağıtlar ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Programa, Sarıkamış Kaymakamı Doğan Kemelek, 9.Komando Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Sadettin Serez, Sarıkamış Belediye Başkan Vekili Zülküf Koçak, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Ulusoy, Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Irak ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

- Iğdır

Iğdır'da düzenlenen programda, Belediye Başkanlığı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunuldu.

Şiirlerin okunduğunu çelenk programının ardından Atatürk caddesinden Şehitler caddesine Saygı Yürüyüşü yapıldı.

Yoğun kalabalığın katıldığı yürüyüş sonunda, Şehitler caddesindeki Mehmet Çavuş Anıtı'na karanfil sunuldu, Kur'an-ı Kerim okundu.

Program, Asri Mezarlıktaki şehit kabirlerinin de ziyaret edilmesinin ardından Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda devam etti.

Burada Çanakkale Destanı adlı video ve oratoryo gösterisi yapıldı.

Tören sonunda Iğdırlı şehit Fatih Kara'nın babası Asker Kara'ya Devlet Övünç Madalyası verildi.

- Erzincan

Erzincan'da Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen tören, Vali Vekili Mehmet Deniz Arabacı, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Belediye Başkan Vekili Erkan Polat, Şehit Aileleri Koruma Derneği Başkanı anıta çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması, saygı atışının yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Vali Vekili Arabacı, törendeki konuşmasında tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü, vesileyle, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birliği ve beraberliği uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitleri andıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Müftülük Konferans Salonu'nda hazırladığı programda ise "Çanakkale Kahramanları" isimli piyes yapıldı.

- Ağrı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde düzenlenen törende Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikler kapsamında Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi öğrencileri "Çanakkale Geçilmez" adlı gösterilerini sundu.

Eleşkirt İbrahim Halil Kaya Cami de şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Yorum

KPSS'den Düşük Puan Alanlara Müjde! 50 Puan Alana Memur Olma Fırsatı!

Memurlar 2 maaşı nasıl alır? Memur statüsünden iki farklı maaş hangi şartlarda mümkün

Milas'ta Müdür Yardımcısı Murat Acar Bayram Sabahı Hayatını Kaybetti!

Öğretmenlere 20 Bin TL Ek Görev Ücreti! Kimler Yararlanacak?

Akaryakıta Büyük ÖTV Zammı Geliyor! Vanlı akaryakıt fiyatları kaç TL olacak?

Öğretmenlere Temmuz'da Üçlü Ödeme Müjdesi! İşte Maaş, Ek Ders ve Fark Ödemelerinin Detayları

Bayramdan Sonra Ek Ders Ücretlerini Alacak Öğretmenler İçin Kritik Uyarı!

Öğretmenlere yeni yardımcı geliyor! MEB Genel müdürü açıkladı

MEB'den Müfredat Değişikliği: Beden Eğitimi Dersinin Statüsü Değişti, İşte Öğretmenleri Üzen Detaylar!

Beden Eğitimi Öğretmeni Fırat Bilgin’in Vefatı Sevenlerini Yasa Boğdu

YKS 2025'te Büyük Fırsat Yılı! Başvuru Sayılarındaki Rekor Düşüş Tercih Dengelerini Nasıl Değiştirecek?

2025-2026 Eğitim Takvimi Belli Oldu: Gözler MEB'de, Yaz Tatili Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

MEB'de Ek Ders Krizi: Hangi Öğretmenlerin Ücretleri Bu Ay Yatmayacak? İşte Unutulan Gruplar!

YKS ve LGS sınavında başarılı olmak için bunları yapınız

TÜİK Verileriyle Korkutan Senaryo: Emekliler Temmuz'da Zamdan Mahrum Kalabilir Mi?

Norm Fazlası Öğretmen Atama Başvuruları ve Detaylar

Son Dakika! Bankalardan ATM Kararı: 10, 20, 50 ve 100 TL Devri Bitiyor Mu? İşte Detaylar!

Son dakika bayram tatili kararı! Bayram tatili uzatıldı mı?

IBAN Dönemi Bitti, POS Krizi Hortladı: Kurban Bayramı'nda Bile Ek Ücret İsyanı!

Temmuz 2025 Zam Senaryoları! Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Artacak?

Kabineden Bayram Tatili Kararı: Öğrenciler ve Memurlar İçin Kötü Haber!

Açık Öğretim Ortaokulu e-Sınavları İçin Son Günler! Randevu ve Fotoğraf Şartı

LGS 2025 Öğretmenlerin Sınav Görevi Ücretleri ve Açıklandı

Öğretmenler yaz tatilinde eğitime alınıyor, öğretmenlere akademi eğitimi başlıyor

Başöğretmen Maaşlarına Yeni Zam Geliyor! Beklenen Zam Oranları ve Başöğretmen Maaşları

Lise karne görüşleri! Lise öğrencileri için öğretmen karne görüşleri: çok başarılı, başarılı ve az başarılı öğrenciler

Ortaokul Öğretmen karne görüşü! Ortaokul öğrencileri için çok başarılı, başarılı ve az başarılı öğrencilere yönelik öğretmen karne görüşleri

4. Sınıf karne görüşleri! Sene sonu başarılı, çok başarılı ve az başarılı öğrenciler için öğretmen karne görüşleri

3. Sınıf öğretmen karne görüşleri! Çok başarılı, başarılı, başarılı öğrenciler için sene sonu karne görüşleri

2. Sınıf Karne Görüşleri! Başarı düzeylerine göre öğrenci karne görüşleri

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR