Bu adaletsizliğin giderilmesini beklerken, mutfaktan, özrü kabahatinden büyük KARİYER BASAMAKLARI YÖNETMELİĞİ servis edildi.Ben ve benim durumumda olanlar 17 yıl kayıp yaşamışken, 17 yıldan beri Uzman Öğretmenlik haklarından faydalananlara şu an açılan Başöğretmenlik kapısı, bana ve benim durumumda olanlara en iyi bir ihtimalle 10 yıl  sonra açılacak.
Bu mudur adil çözüm?
Bir 17 yılın üzerine, bir 10 yıl daha kayıp. Bir uygulamada eksikler ya da yanlışlar olabilir. Ama  bunu 17 yıl  bekletmek doğru muydu?
17 yılın sonunda eksikleri gidermek, yanlışları düzeltmek gerekmez miydi?
Yaratılan mağduriyeti en az zararla çözmek gerekmez miydi?
Eğitimin öznesi öğretmenlerin emeklerini eşit değerlendirmek adil olanı değil midir?
Adil derken, yeni yönetmelikte, MEB Kariyer Basamakları Uygulamasını başlattığı 2005 tarihi itibarı ile o dönem görevde olan tüm öğretmenlere şimdi Başöğretmenliğe başvuru hakkını tanımış olsaydı belki kısmen de olsa 17 yıldan beri mağdur ettiği öğretmenlere adaletin ucunu göstermiş olacaktı.
Ne yazık şu durumda 17 yıllık mağduriyetin telafisi öte dursun, bundan sonraki  mağduriyete önlem bile alınmadı, yeni bir mağduriyetin önü açıldı.
1997'de göreve başladım. Aday öğretmenliğim ve doğum izinlerim sayılmadığı için 23 günlük hizmet eksikliği nedeniyle uzman öğretmenliğe başvuramadım o günlerde ve 17 yıldır benimle aynı işi yapan meslektaşlarıma nazaran  ekonomik kayıp yaşıyorum. 
Bu mudur adalet?
Erkek meslektaşlarım hele...O dönemde askerde olduklarından asker öğretmenlik dönemleri hizmette sayılmadığı için  2005'te Uzman Öğretmenlik başvurusu yapamadılar.
Vatani görevlerini yapmak erkek meslektaşlarımıza böyle bir mağduriyete  sebep olmalı mıydı?
Öğretmenler olarak, yetkililer kabul etmek istemese de, öğretmenlik mesleğinin zaten bir ihtisas mesleği olduğunu biz biliyoruz ve  biz kendimizi uzman kabul ediyoruz, belgelerimiz de üniversitelerimizden aldığımız kapı gibi diplomalarımızdır.
4 yıl boyunca üniversitede aldığımız alan bilgisi, eğitim bilimleri ve genel kültür eğitimlerimizle gerekli bilgi birikimine sahibiz. Bu bağlamda uzman öğretmenlik için meslekte 10 yıllık tecrübe şartı aramak yetmez miydi? 
Ayrıca Kariyer basamakları uygulamasının öğretmenlere katacağı tek unsursa ekonomik getirisidir. ünkü öğretmenlerin bu ekonomik getiriye fazlasıyla ihtiyacı vardır. 
Öğretmen maaşları  aldığımız eğitim,  üzerimizde bulunan  iş yükü ve aldığımız sorumlulukla örtüşemeyecek kadar yetersizdir.
 Kariyer Basamaklarına gösterilen ilginin asıl sebebi Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlikle maaşlara  1000 tl ile 2000 tl artış yapılacak olmasıdır. ünkü öğretmenler günümüz ekonomik koşulları arşısında bu hesapları yapmak zorunda bırakılmıştır.
Şu sıralar öğretmenlerimiz maaşlara yansıyacak bu artış için  mebbise belge yüklemek, video izlemek, sınava hazırlanmak gibi uğraşlarla yaz tatilini dolduruyorlar.
Keşke yönetmelik hazırlayanlar hak ve hukuk biraz da vicdan katkılı bir yönetmelik ortaya koysalardı ve yönetmeliği imzalayanlar da kabul edilebilir bir yönetmeliğe olur verselerdi...
Öğretmenler olarak bizi mutlu ederlerdi o zaman...
 Ama sanırım kimsenin öğretmenlerin hakkını vermek ve öğretmenleri mutlu etmek gibi bir kaygısı yok.
2005'te başlatılan bu adaletsiz uygulamanın ilk mimarları da, şu anki düzenlemeyi yapanlar da öğretmenlere verilen değeri somut olarak ortaya koymuşlardır. Değersizlik değerini biz öğretmene bir kez daha yaşatmışlardır. 
"Öğretmenlerin hakkı ödenmez" sözüne,Karıyer Basamakları Yönetmeliğiyle resmiyet kazandırılmış ve öğretmenlerin hakkı ödenmemiştir.
 Kariyer Basamakları Yönetmeliği adaletsizliğin yönetmeliğidir. 17 yıllık hak kaybının devam ettirildiği  bir yönetmeliktir. 
Soruyoruz! Adaletsizliği devam ettirerek, adalet sağlanmış oluyor mu? Biz öğretmenler adil bir çözüm bekliyorduk.
 17 yıldır çıkamadığımız kariyer  basamaklarını  konulan engellerle çıkılmaz hale getirilmesini beklemiyorduk.
Kadriye Demirel
Eğitimci Yazar