Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için öğretmenlerin sözlü sınavlarını yaparak sonuçlarını açıkladı. Mülakatlarda başarılı sayılan öğretmenlerden atanacağı branş için minimum puanı alan öğretmenler atanabilmek için başvurularını yaptı.

2022 yılının ilk öğretmen alımı olarak gerçekleşecek olan ve beklentilerin oldukça altında kalan 15 bin öğretmen ataması için Milli Eğitim Bakanlığı daha önce takvimi açıklamıştı. Bakanlığın açıklanan takvim doğrultusunda sonuçları açıklaması bekleniyor.

MEB tarafından açıklanan takvimde 15 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarının 31 Ocak 2022 tarihinde açıklanacağı duyurulmuştu.

Milli Eğitim bakanlığının duyurusunda 15 000 sözleşmeli öğretmen atamalarına ilişkin duyurduğu 2 önemli uygulama kriteri şöyleydi:

Atamalar
1. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.
2. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır. 


İşte MEB tarafından açıklanan öğretmen atama takvimi: