Bugün, 25 Temmuz 2025 Cuma
  • BIST 100

    10689,05%0,92
  • DOLAR

    40,47% 0,13
  • EURO

    47,66% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4384,92% -0,47
  • Ç. ALTIN

    7022,06% -1,22

13. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında 'Şehri Okuyan İnsan' gösterisi yapıldı

13. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında 'Şehri Okuyan İnsan' gösterisi yapıldı. Gösteride Türkiye ve dünyanın kadim şehirleriyle ilgili şarkılar seslendirildi

Kültür-Sanat 7.10.2023 01:35:00 0
13. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 'şehir ve kitap' temasıyla düzenlenen 13. Kocaeli Kitap Fuarı'nın özel açılış programında, 'Şehri Okuyan İnsan' isimli gösteri düzenlendi.

Kocaeli Kongre Merkezi'ndeki programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Cantürk, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Seddar Yavuz, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, Kocaeli'nin geçmiş dönemlerde büyük medeniyetlere başkentlik yapmış, bu vasfıyla da öne çıkmış kadim şehirlerden olduğunu vurguladı.

Hür ve bağımsız yaşamak için bilim ve teknolojiyi geliştirmek, daha güçlü olmak zorunda olduklarını belirten Yavuz, 'Hiçbirinin kalıcı olamadığı, 40’a yakın medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafyada yaşıyorsanız daha dikkatli olmak, daha çok okumak ve bilmek zorundayız.' dedi.

Kitap fuarının Kocaeli'ye çok yakıştığını ifade eden Yavuz, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

- 'Okumayı sevdirmeyi teşvik etmeye çalışıyoruz'

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın da fuar organizasyonuna 12 yıl önce 10 bin ziyaretçiyle başladıklarını, geçen yılı 900 binin üzerinde ziyaretçiyle kapattıklarını anlatarak, bu yıl ziyaretçi sayısının 1 milyonu geçmesini beklediklerini söyledi.

Kitap fuarının Kocaeli'nin en büyük kültürel etkinliği haline geldiğini belirten Büyükakın, her yıl mayıs ayında düzenlenen etkinliği bu yıl seçimler nedeniyle ekim ayında düzenlemeye karar verdiklerini anlattı.

Büyükakın, fuarın bu yıl ki temasının 'şehir ve kitap' olarak belirlendiğine dikkat çekerek, 'Bir şehirde ne kadar çok kitap okunuyorsa, ne kadar çok eser yazılıyorsa, o şehrin kültür hayatının o kadar zengin olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek. Biz de elimizden geldiğince kitabı, okumayı sevdirmeyi teşvik etmeye çalışıyoruz. 2019'dan beri 13'üncü kez bunu yapmaya ısrarla devam ediyoruz.' diye konuştu.

Kocaeli Kitap Fuarı'nın bu yılki onur konuğu Ümit Meriç ise 77 yıllık ömrünün 70 yılının hep kağıtlar arasında ve kalemle baş başa geçtiğini söyledi.

Bu kadar kıymetli yayınevi, yazar ve sahafın bulunduğu bir mecliste okunacak pek çok şey bulunacağını dile getiren Meriç, başarılı bir organizasyon olmasını diledi.

Konuşmaların ardından şefliğini İhsan Özer’in yaptığı Türkiye ve dünyanın kadim şehirleriyle ilgili şarkıların seslendirildiği 'Şehri Okuyan İnsan' isimli gösteri, tiyatro sanatçısı Ufuk Aşar’ın anlatımıyla gerçekleştirildi.

- 13. Kocaeli Kitap Fuarı

Kocaeli Kongre Merkezi'nde 390 yayınevi ve 102 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yapılan fuar, 750'den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacak

Ana teması 'şehir ve kitap' olarak belirlenen fuar, 15 Ekim'e kadar her gün 10.30-21.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

Yorum

En Çok Kazanan ve En Çok Aranan Öğretmen Branşları Belli Oldu

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Sercan Kemik Atandı

MEB Görevde Yükselme Yönetmeliği yayımlandı! 2025 MEB personelinin görevde yükselme yönetmeliği maddeleri

Minik Leyla Aydemir Davasında Yeni Gelişme: Yargıtay, Beraat Kararını Bozdu!

Öğretmenlere İndirimli Sıfır Otomobil Kampanyası

YÖK Başkanı Özvar'dan Tercih Yapacak Adaylara Kritik Uyarı: "Yeni Bölümlere Dikkat!"

Şırnak’ta Görevli Genç Öğretmen Haci Karaalp Kansere Yenik Düştü

Eyyam-ı Bahur Türkiye'yi Esir Aldı! Uzmanlardan Kavurucu Sıcaklar ve Yangın Riski Uyarısı!

LGS Tercih Süreci Bitiyor: Binlerce Öğrencinin Tercihi İptal Edilebilir

Memur-Sen'den Tarihi Toplu Sözleşme Talepleri Açıklandı: Yüzde 88 Zam, Kira Yardımı, Bayram İkramiyesi!

Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen Normunda Dev Değişiklikler Geliyor

Konya’da Otobüs Durağında Dehşet: Komşusunu Tornavida ile Yaraladı!

Eskişehir Yangın Faciası: 10 Şehidimizin Kimlikleri DNA Testiyle Belirlenecek!

TÜİK Raporu Açıkladı: İstihdamda En Güçlü Branşlar Belli Oldu

2025’in Rekor Promosyonları Açıklandı: Öğretmenlere 90 Bin TL’ye Varan Ödeme!

Ali Yalçın’dan Memurlar İçin Zam Manifestosu: %88’e Varan Artış Talebi

Cumhurbaşkanı, Bakan ve Milletvekillerinin Zamlı Maaşları Belli Oldu

Kamu Sen 8. toplu sözleşmede memurlara yönelik taleplerini açıkladı

MEB’den 675 İmam Hatip Öğretmenine Yaz Eğitim Etkinliği

Malatya’da Askeri Araç Kazası: 1 Şehit, 1 Yaralı

Polis Teşkilatına Dev Takviye Yolda! 12.700 Yeni Polis Alımı Müjdesi, İlanlar Geliyor

MEB’e Uzmanlık Çağrısı: Kariyer Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?

MEB’den Yılın Son Yönetici Ataması: Göreve Dönüş Takvimi Açıklandı

Eskişehir'den Yürek Yakan Haber: Orman Yangınında 11 Kahraman İşçi Şehit Oldu!

Bursluluk Sınavı Ödemelerine Temmuz Zammı: Yeni Tutar Ne Zaman Yatacak?

Berke Akçam olimpiyat şampiyonu oldu

MEB ve Yeşilay'dan Bağımlılıkla Mücadelede Dev Hamle

DENİZLİDE BİR HUKUK ZAFERİ VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Johnson Mektubundan Tayfun’a…

Memur maaşına %93 zam ve 7.500 TL telafi zammı için Kahveci’den açıklama

Yükleniyor

YAZARLAR