Lise 12. sınıf öğrencilerinde sınıfta kalma, sınıf tekrarı olacak mı? Konuya ilişkin açıklama Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer'den geldi. Bir dizi açıklamalarda bulunan bakan Özer, lise öğrencilerinin merakla beklediği devamsızlık konusuna da açıklık getirdi:
 

SINIF TEKRARI OLACAK MI?

5 Haziran 2022 Pazar günü LGS kapsamında yapılacak merkezî sınavın sorunsuz bir şekilde nihayetlendiğini belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sınav sonuçlarının 30 Haziran 2022de açıklanacağını anımsattı. Özer, LGS'de iptal edilen hiçbir soru olmadığını da açıkladı. 
 
Ortaöğretimde liselere yerleştirmede artık sorun kalmadığını ifade eden Özer, tercih yapanlarda ilk üç tercihe yerleşen öğrenci oranının çok yüksek olduğunu kaydetti. 
 
"12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, öğrencilerimizin hiçbir kaygısı olmasın"

12. sınıf öğrencilerinin devamsızlıkla ilgili sorularını da yanıtlayan Bakan Mahmut Özer, "12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız. Tüm öğrencileri devamsızlıkla ilgili sorun olmadan mezun edeceğiz.  Hangi dersleri aldıysa hepsinden sorumluluk sınavına girebilecekler. Bizim amacımız öğrencilerimizin kariyerlerine devam edebilecekleri bir mekanizmayı inşa etmek." dedi.

 
Bakan Mahmut Özer, bu vesile ile YKS'ye girecek tüm öğrencilere de başarılar dilediğini ifade etti.