Bugün, 8 Haziran 2025 Pazar
  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

1000 Yatırımlar Holding halka arz gelirleri ile büyümeye devam edecek

- 1000 Yatırımlar Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Can Abdik: - 'Halka arzdan elde edeceğimiz kaynağın yüzde 85'ini mevcut faaliyetteki şirketlerimizi büyütmek ve ihtiyaçları olan satın almalarını yapabilmeleri için kullanaca?

Ekonomi 16.11.2023 13:43:39 0
1000 Yatırımlar Holding halka arz gelirleri ile büyümeye devam edecek

İSTANBUL (AA) - 1000 Yatırımlar Holding Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Can Abdik, halka arz olmaktaki en temel motivasyonlarının kurumsallaşmak olduğunu belirterek, Türkiye'den unicorn çıkarma hedefiyle büyümüş bir şirket olduklarını söyledi.

Holdingin halka arzı ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Abdik, holdingin yatırımlarını çevreci, teknolojik ve yeşil enerjiye dayalı yaptıklarını aktardı.

Abdik, holdingin ana amiral gemisinin BinBin olduğunu dile getirerek, diğer şirketleri de hızlıca büyütmeye çalıştıklarını, BinBin ve Go Sharing'in mikro mobilite alanında büyüttükleri ve satın aldıkları firmalar olduğunu anlattı.

Bu firmaları büyütürken trafik sorunları, yeşil enerji ve birçok faktörü göz önünde bulundurduklarını ifade eden Abdik, "Go Sharing bizim Batı Avrupa'da, BinBin Doğu Avrupa ve Türkiye'de yatırımları yaptığımız firmamız. Q Charge ise tükettiğimiz elektriği harcayacağımız ve elektrikli araç dönüşümünde ana amiral gemisi olacak markalarımızdan bir tanesi." şeklinde konuştu.

Abdik, Togg ile birlikte elektrikli araç sayısı ve istasyonlarının artmaya başladığına dikkati çekerek, Algoritma'nın bugün holdingin iç şirketlerinde yazılım ihtiyaçlarını çözen, AR-GE yapan ama daha sonrasında dışarıya hizmet verecek firmaları olduğunu belirtti.

Yaptıkları işin ötesinde operasyonlarının da çevreci olması gerektiğini düşündüklerini vurgulayan Abdik, "Elektrikli araçlarla operasyon yapılabilecek veya kullandığımız elektriği yenilenebilir enerjilerden üretebileceğimiz bir ekosistem oluşturmaya çalışıyoruz. Bu ekosistemde Altay'ı da kullandığımız elektriği üretmek ve piyasaya elektrik satacağımız bir firma olarak kurduk." dedi.

- "Yakın gelecekte dışarıya hizmet veren bir firma haline geleceğiz"

Abdik, bulundukları sektörlerde bir numara olmaya çalıştıklarını dile getirerek, BinBin'de bunu başardıklarını, Hırvatistan'da, Kuzey Makedonya'da, Bulgaristan'da, Bosna Hersek'te bir numaralı mikro mobilite şirketi olduklarını söyledi.

Hollanda'ya gittiklerinde satın aldıkları firmanın bulunduğu birçok şehirde bir numaralı mikro mobilite şirketi olduğunu ifade eden Abdik, "Bunu 24 saat esaslı çalışarak, operasyon bilgimizi kullanarak, doğru insan kaynağına yatırım yaparak, doğru araç tiplerini seçerek, bütün bunları göz önünde bulundurarak bir numaraya doğru gidiyoruz. Q Charge'da ise ilk üçte olma hedefimiz var. Altay'da, Türkiye'den dünyanın bir ucuna hizmet verebilirsiniz. Bugün iç şirketlerimize yatırım yapsak da önümüzdeki senelerde yakın gelecekte dışarıya hizmet veren bir firma haline geleceğiz." şeklinde konuştu.

Halka arz olmaktaki en temel motivasyonlarının kurumsallaşmak olduğunu bildiren Abdik, şöyle devam etti:

"Biz Türkiye'den unicorn çıkarma hedefiyle büyümüş bir şirketiz. Yatırım yaptığımız sektörlere baktığınızda genellikle devletlerin teşvik verdikleri sektörler. Q Charge markamızdaki elektrikli araç şarj istasyonu mikro mobilite. Çünkü devletler Kyoto Protokolü, Paris Antlaşması, Türkiye'nin 2053 için verdiği söz, Avrupa'ya baktığımızda 2030, 2035'lerde elektrikli araca dönüşümü devlet zorunlu hale getiriyor. Biz de bunları göz önünde bulundurduğumuzda önü en açık, teşvike en açık, en hızlı büyüyebilecek, geri dönüşü en hızlı olabilecek sektörler, bunları görüyoruz ve yatırımlarımızı buna göre yapıyoruz. Biz bir şirket oluştururken bu sadece bizim şirketimiz olsun anlayışı ile değil, bu bir anonim şirket, bu herkesin şirketi olacak ki halka açtığımızda da bunu kesinleştirmiş olduk. Doğru profesyonel yönetimle nesiller boyunca gidecek bir şirket olmak istiyoruz."

Kadir Can Abdik, halka arzdan elde edecekleri kaynağın yüzde 85'ini mevcut faaliyetteki şirketleri büyütmek ve ihtiyaçları olan satın almaları yapabilmeleri için kullanacaklarını kaydetti.

Gelecek dönem hedeflerinde ulaşımda akla gelen ilk uygulamanın kendilerine ait olmasını istediklerini belirten Abdik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sadece bugün kısa mesafelerde, 0-6 kilometrelerde scooter olarak aklınıza geliyor. Bu ihtiyacı BinBin ile görüyoruz. 6-12 kilometrede ise Go Sharing ile elektrikli bisikletlerle bu ihtiyacı görüyoruz. 10-12 kilometre fazlasında ise elektrikli araçlarla bu ihtiyacı göreceğiz. Bizim uygulamamızı şu an milyonlarca kişi kullanıyor. Bu milyonlarca kişi bu uygulamayı kullanırken bugün scooterlar için kullanıyor olabilir ama yarın, öbür gün elektrikli araçlarını kiralayabilecekler. Çünkü saatlik, dakikalık kiralamalar şu an çok revaçta. Enflasyonist ortamda insanlar gerçekten satın almak değil, paylaşmak istiyor ki daha uyguna gelsin. Sadece araç kiralama değil, taksiye ihtiyacınız varsa taksi çağıracaksınız. Ulaşımda bir kart kullanmanız gerekiyorsa o kartı entegre edeceğiz. Ulaşımda A'dan Z'ye bütün ihtiyaçları çözebileceğiniz bir uygulama yapmak istiyoruz. Burada bir ekosistem inşa ettik ve bunu büyüterek devam edeceğiz."

Yorum

Temmuz Ayı Öğretmen Maaşları ve Ek Dersler Belli Oldu: İşte Zamlı Rakamlar ve Detaylar!

MEB'de Bayram Öncesi Ek Ders Krizi: 4 Bin Öğretmenin Bayram Sevinci Gölgede Kaldı!

Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencilerine Önemli Uyarı! Son Gün Yaklaştı

2025 YKS Tarihleri, Saatleri ve Kritik Giriş Belgesi Detayları Açıklandı!

Okullar Ne Zaman Açılıyor? Kurban 9 Haziran Tatil Mi, Okul, Ders Var Mı? Bayramı Sonrası Eğitime Dönüş Tarihi Netleşti!

MEB’den 81 ilden farklı branşlarda öğretmenlere yeni eğitim

LGS 2025 Takvimi Açıklandı! Sınav İçeriği ve Örnek Sorular Yayınlandı

Memur Maaşlarına %14 Zam! Hangi Kadrolar Ne Kadar Alacak?

Ormanda Kaybolan Öğretmen İçin Seferberlik! 54 Kişilik Ekip Arama Yaptı

Bankadan vatandaşlara10.000 TL’lik destek müjdesi

Öğretmenin Yeni Yardımcısı Yapay Zeka Olacak! MEB, Eğitimde Teknolojik Dönüşümü Başlatıyor!

Öğretmenler İçin Yeni Dönem! Başöğretmenlik Maaşları ve Şartlar

Memur Maaşlarında %99 Netleşen Zam Oranı ve Memur-Emekli Maaşında Yeni Listeler Belli Oldu!

Kamyonun Karıştığı Trafik Kazasında 1 Ölü, 10 Yaralı!

Sivas’ta Kene Alarmı! Can Kaybı 6’ya Yükseldi

Öğretmenlerin Yüzünü Güldüren Haber! Ankara Sincan'dan Rekor Promosyon Anlaşması

Öğretmenlere MEB’den Sene Sonu Görevi

Bakan Yusuf Tekin’den öğretmenlere mesaj var

Öğretmenlerin yüzünü güldürecek maaş promosyonu anlaşması

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek Yoğun Bakıma Alındı

ÖSYM'den Dikkat Çeken Karar! Kimler Sınava Girecek, Kimler 2026'yı Bekleyecek?

TOKİ'den Konut Müjdesi: 9.000-10 Bin TL Taksitle Ev Sahibi Olma Fırsatı!

Kamuya 32.000 memur-sözleşmeli personel alım tarihi belli oldu! Alımları ne zaman yapılacak?

Kurban Bayramı Sonrası Kritik Toplantı: 600 Bin Kamu İşçisinin Maaşı Ne Kadar Artacak?

23-27 Haziran Mesleki Çalışmalar Online Mı Olacak? İşte Öğretmenlere Ödenecek Ek Ders Ücreti!

Okul Servisi Sahibi Kız Öğrenciyi İmdat Çekiciyle Yaraladı, Gözaltına Alındı!

Milli Seyir Füzesi SOM, Yerli Motoruyla Hedefi 12'den Vurdu: Tam Bağımsız Savunma Sanayii Yolunda Dev Adım!

Görevden Alınan İl Müdürü'nden Dikkat Çeken Veda Mesajı:

İl Müdürü Görevinden Ayrılıyor, Yerine Kim Geçecek?

Hemşireye 55.000 TL maaş, işçiye 100.000-120.000 TL maaş

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR