18 Mart 2010

Açılış Sayfanız Yapın
Metin Boyutunu Küçült Metin Boyutunu Büyüt
02 Temmuz 2009

KPSS kopyacılarının ikisi sınav görevlisi çıktı

Iğdır'da, KPSS kopya çekildiği iddialarıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 4 kişiden 2'sinin sınavda görevli olduğu öğrenildi.
Iğdır'da, Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) kopya çekildiği iddialarıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 4 kişiden 2'sinin sınavda görevli olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğünün konuyla ilgili soruşturması kapsamında, KPSS'de öğrencilere para karşılığında kopya çekmelerine yardım ettikleri iddiasıyla tutuklanan ve söz konusu sınavda görevli oldukları belirtilen T.Ş'nin Iğdır Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı, İ.M'nin de Iğdır İmam Hatip Lisesi Müdürü olduğu belirlendi.

Polis soruşturmasında ayrıca, öğrencilere kopya verdiği öne sürülen kişilerin, soru kitapçığının fotoğrafını elde ettikleri ve daha sonra çözdükleri soruların cevaplarını para karşılığında anlaştıkları öğrencilere telefon aracılığıyla ilettikleri iddia edildi.

Iğdır'da, 5 gün önce KPSS için çevre illerden geldiği belirlenen ve kimlikleri açıklanmayan 4 kişi hakkında, değişik okullarda girdikleri sınavda cep telefonuyla kopya çektikleri gerekçesiyle ÖSYM görevlilerince gerekli işlem yapılmasının ardından, polisin başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 kişiden 25'i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ve 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



Zaman

Yorumlar

Bu habere henüz kimse yorum yazmamış!

Yorum Ekle

Sadece üyelerimiz yorum yazabilirler. Üye iseniz lütfen giriş yapın, değilseniz hemen üye olabilirsiniz!